NB II: a Vasas is bejelentette Pávkovicsot

D. S. B.D. S. B.
Vágólapra másolva!
2023.08.16. 16:23
null
A Vasas is bejelentette Pávkovics szerződtetését (Fotó: vasasfc.hu)
Már múlt héten beszámoltunk róla az amerikai klub közlése alapján, hogy fél év után a labdarúgó NB II-ben szereplő Vasas FC-hez tér haza az El Paso Locomotive magyar védője, Pávkovics Bence, ám az angyalföldi klub csak most jelentette be hivatalosan a 26 éves hátvédet, aki 2026. június 30-ig írt alá az angyalföldiekhez.

 

A pályafutását Mohácson kezdő, majd a Pécsnél és az MTK-nál is megfordult Pávkovics Bence 18 évesen a baranyaiaknál mutatkozott be a felnőttek között, majd a 2015–2016-os idényre Újpestre került, mellyel Magyar Kupát nyert, majd 2018-ban igazolt Debrecenbe, ahol négy év alatt 73 NB I-es bajnoki mellett négy Európa-liga-mérkőzésen és 14 Magyar Kupa-találkozón kapott lehetőséget.

A középső védőként és védekező középpályásként is bevethető 26 esztendős labdarúgó tavaly nyáron vált szabadon igazolhatóvá Debrecenben, de csak télen talált magának csapatot, az amerikai másodosztályban (USL Championship) szereplő El Paso Locomotive-ot, melnyél 21 mérkőzésen szerepelt, 1890 játékperce pedig a második legtöbb a csapat jelenlegi keretében.

A korábbi utánpótlás-válogatott Pávkovics 2019-ben a magyar válogatott Azerbajdzsán és Wales elleni Európa-bajnoki-selejtezőire készülő bő keretbe is meghívást kapott, de még nem mutatkozott be Marco Rossi csapatában.

A Vasas honlapján közölte, hogy nemrég kapták meg a labdarúgó játékengedélyét, ezért most került sor a bejelentésre.

„Játékoskeretünk jelenlegi helyzetében feltétlenül szükségünk volt egy gyors, jól fejelő belső védőre, akit Bence személyében találtunk meg. Nehezítette a dolgot, hogy az USA-ból kellett hazahozni, de a szerződésében szereplő vételi opció ezt lehetővé tette. Bence rendelkezik a posztjához szükséges védő erényekkel, emellett jó személyiség és a megfelelő korban van. 2026. június 30-ig szóló szerződést kötöttünk vele” – mondta Nagy Miklós sportigazgató a klub honlapján.

„Nagy Miklós sportigazgató hetekkel ezelőtt felvázolt egy olyan, számomra szimpatikus tervet, ami miatt eldöntöttem, hogy a Vasashoz szeretnék igazolni. Pénteken érkeztem haza Amerikából, szombaton reggel már a csapattal edzettem. Nagyon pozitív légkör fogadott, az öltöző pedig nem volt ismeretlen számomra, hiszen korábban együtt futballoztam már több játékossal is, mindenki nagyon barátságos volt és segítőkész. Úgy gondolom, hogy a szavak helyett inkább a pályán nyújtott teljesítményemmel szeretnék bizonyítani klubnak és a szurkolóknak, mert egyértelmű célom az, hogy a csapattal megnyerjük a bajnokságot és visszatérjünk az NB I-be. Mindent meg fogok tenni azért, hogy ez sikerüljön!” – fogalmazott Pávkovics Bence.

 

NYÁRI JÁTÉKOSMOZGÁS A VASASNÁL
Érkezők: Bakti Balázs
(Puskás Akadémia – kölcsönbe), Girsik Attila, Kovács Patrik, Lukács Máté, Molnár Csaba (mindannyian Vasas Kubala Akadémia– profi szerződést kaptak), Papp Csongor (ZTE– kölcsönbe), Pávkovics Bence (El Paso Locomotive FC, amerikai) Szabó Benjámin (Ajka), Tóth Milán (Sturm Graz II)
Távozók: Balogh Norbert (DAC 1904 – kölcsönből vissza, onnan Kisvárda – kölcsönbe), Birtalan Botond (Budaörs), Bobál Gergely (?), Cipf Dominik (Tiszakécske), Dombó Dávid (?), Feczesin Róbert (?), Géresi Krisztián (szegedi kölcsön után Nyíregyháza), Hegedűs János (Paks), Hidi Patrik (BVSC-Zugló), Iyinbor Patrick (FTC – kölcsönből vissza), Márkvárt Dávid (?), Pátkai Máté (?), Puska Péter (KFC Komárno – Komárom, Szlovákia – kölcsönbe), Silye Erik (Paks), Szalai József (Mezőkövesd)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik