Labdarúgás: 50 éves a PMSC, nagyszabású buli lesz májusban

Vágólapra másolva!
2023.04.20. 16:48
A PMSC Öregfiúk Egyesület nagyszabású születésnapi bulit rendez a Pécsi MSC megalapításának 50. évfordulója tiszteletére – számolt be róla a klub honlapja.



A pécsi öregfiúk a Ferencváros öregfiúival játszanak május 13-án (Fotó: pmfc.hu)
A pécsi öregfiúk a Ferencváros öregfiúival játszanak május 13-án (Fotó: pmfc.hu)


Május 13-án, szombaton, a PMSC (Pécsi Munkás Sport Club) 50. születésnapja alkalmából különleges meccsek lesznek a pécsi stadionban.

A PMSC Öregfiúk Egyesület szervezésében zajló program 14 órakor kezdődik a PMFC ifjú focistáinak bemutató meccseivel, ahol az U8 az U9-el, az U10 pedig az U11-gyel játszik.

15 órakor aztán a Művészválogatott csap össze a Parlament válogatottjával. A művészek csapatát erősíti majd Istenes Bence, Kállay-Saunders András, Meszes Balázs (Punnany Massif) és Balázs Pali is. 17 órakor PMSC Öregfiúk–FTC Öregfiúk találkozó lesz, mindkét csapatban a 80-as, 90-es és a 2000-es évek legendás labdarúgói lépnek pályára. Az összes meccs megtekintése ingyenes.

A délutáni focis programok után a Lauber Dezső Sportcsarnokban folytatódik a buli, ahol retro fesztivál keretében fellép az Irigy Hónaljmirigy, a Groovehouse, Josh és Betti, valamint DR BRS is. A sportcsarnokos bulira viszont jegyváltás szükséges, ezt online, a madeinpecs.hu oldalon, valamint személyesen tehetik meg az érdeklődök.

Ma a pécsi csapat PMFC néven szerepel a labdarúgó NB II-ben és 49 ponttal a 6. helyen áll.

A Pécsi Munkás SC 1973 februárjában az NB I-es Pécsi Dózsa és az alacsonyabb osztályban szereplő Pécsi Helyiipari SK, Pécsi Ércbányász, Pécsi Bányász SC és Pécsi Építők egyesüléséből jött létre. Az NB I 1972–1973-as kiírásában az ősszel még Pécsi Dózsa, a tavasszal már Pécsi MSC néven szerepelt a pécsi együttes.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik