NB II: vakbélműtéten esett át a DVTK válogatott támadója

M. D.M. D.
Vágólapra másolva!
2022.04.11. 12:19
null
Könyves Norbert a bajnoki hajrában a tervek szerint újra a DVTK rendelkezésére állhat (Fotó: Török Attila – archív)
Vakbélműtéten esett át Könyves Norbert, a DVTK magyar válogatott labdarúgója – számolt be róla az NB II-ben második helyen álló diósgyőri klub a hivatalos honlapján.

A 32 éves támadó már a Tiszakécske elleni vasárnapi bajnoki mérkőzésen (0–0) sem lépett pályára, mert hasi fájdalmak miatt kórházba került.

„Már pénteken és szombaton is fájt egy kicsit a hasam, de akkor még nem tulajdonítottam neki nagy jelentőséget. Vasárnap délelőttönként templomba szoktam menni, ám addigra olyan erős lett a fájdalom, hogy a szentmise helyett bejöttem a kórházba – idézi Könyves Norbertet a DVTK honlapja. – Miután bejöttem, egyből megvizsgáltak, majd átestem a laparoszkópos műtéten. Ha minden jól alakul, akkor a napokban haza is engednek. Egyelőre nem tudom, mikor kezdhetem el az edzéseket, bízom benne, hogy mielőbb újra a pályán lehetek.”

Az orvosi szakvélemény szerint az ötszörös magyar válogatott csatár a diósgyőriek következő két bajnoki meccsén, a Haladás és a Szentlőrinc ellen biztosan nem játszhat.

„A műtét jól sikerült, a tervek szerint kedden vagy szerdán már haza is engedik Norbit – mondta dr. Szabó Zsolt, a DVTK orvosigazgatója. – A következő két fordulóban biztosan nem léphet pályára, az első edzéseket két hét múlva kezdheti el, három hét múlva pedig – ha nem is kilencven percen keresztül, de – már a pályán lehet.”

Könyves az NB II mostani idényében az eddigi 27 mérkőzésén összesen 15 gólt szerzett.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik