NB II: Kis János a Hertha után idehaza is segédkezett

Kántor BarnabásKántor Barnabás
Vágólapra másolva!
2016.10.20. 15:00
null
Kis János (jobbra) Terjék Sándor technikai vezetővel. A futsalszakember ezúttal NB II-es csapatnak segített (Fotó: cigandse.hu/Fodor Balázs)
A labdarúgó NB II-ben szereplő Cigánd vendége volt Kis János. A futsalszakember elkísérte a csapatot a pécsi bajnokijára és szakmai tapasztalatcserét folytatott a szakmai igazgatóval.

Mint arról bővebben beszámoltunk, Kis János, ötszörös magyar bajnok futsaledző két edzést is tartott a Bundesligában szereplő Hertha BSC-nek. A szakember Berlinből hazaérkezve hamar a cigándi együttes buszán találta magát. Hogy miért?

„Szénay Péter szakmai igazgatóval leültem nemrég, és nagyon élvezetes volt a beszélgetésünk – mondta Kis János. – Nehéz Magyarországon találni olyan típusú, gondolkodású edzőt, mint Péter, ezért rögtön elfogadtam a meghívását. Csaknem nyolc órát utaztunk Pécsig, de olyan volt, mintha húsz perc lett volna! Nagy élmény volt!”

A „futsalguru” Pécsen két napot töltött az együttessel, miután hazaérkezett Berlinből, és megnézte az aktuális bajnoki mérkőzést is.

Kis János a berlini útja végén az NSO-nak azt mondta, örül, hogy Németországban járhatott, ám magyarként elsősorban itthon szeretne ténykedni, a mi futballunkon segítene. Ezzel a felajánlással élt ezúttal a másodosztályú együttes.

A Nemzeti Sport Online tavasszal járt Cigándon, ahol Makay Robin másodedző munkájának köszönhetően már az előző szezonban bevezettek futsalos elemeket a csapat játékába, amivel hosszú évek próbálkozásait követően sikerült feljutnia a 3000 lakosú bodrogközi városnak az NB II-be.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik