Hajrá, foci!: a békéscsabai oviapu; élet a Király SZE-ben

Vágólapra másolva!
2015.05.13. 08:21
Ismét az újságosoknál a Hajrá, Foci! legújabb kiadványa, amelyben tájékozódhatnak az amatőr megyei labdarúgás eredményeiről, klubéletéről, kiegészülve a megyei ifjúsági bajnokság, a Budapest-bajnokság és a női labdarúgás eredményeivel. Az állandó rovatok mellett hetente színes, érdekes cikkek, háttéranyagok és interjúk olvashatók a lapban, amely minden szerdán 295 forintért megvásárolható az újságárusoknál.

HAJRÁ, FOCI – II. ÉVFOLYAM, 2015/11. SZÁM
HAJRÁ, FOCI – II. ÉVFOLYAM, 2015/11. SZÁM

Címlapsztori – Ebédosztás, plüssmacit szorongató kissrác ágyba fektetése, fogmosás felügyelése, majd a gyerkőcök izmainak megmozgatása az udvaron – valahogy így telnek a napjai egy óvó néninek. Esetünkben azonban egy óvó bácsinak, aki ráadásul korábban élvonalbeli védőként kereste a kenyérre valót Békéscsabán, s jelenleg is játszik a Békés megyei I. osztályban szereplő Szabadkígyósban. Ő nem más, mint Futaki Krisztián.

„Roppant aranyosak a gyerekek, itt, a békéscsabai Lencsési Óvoda Zöldovijában szófogadóak, jól neveltek a fiúk-lányok, tényleg tündériek. Természetesen kell hozzájuk türelem, de fogékonyak az újra, s nem elhanyagolható, hogy ők még őszinték. Mindig szereznek meglepetést, egyszer Krisztián bácsinak, majd »ovibácsinak«, de az is előfordul, hogy apának szólítanak – ilyenkor azért szólok, hogy apa nem én vagyok. Egyébként sokrétű a feladatom, többek között környezetre, matematikára, testnevelésre tanítom a négy-öt éveseket.”

Futaki Krisztián szót ejt még a finn kalandról, a reptéri futásokról, egy nemes feladatról és a kertben felállított mobil kapuról is.

Nem a kertben, hanem a pályán felállított kapuról szól az élet a szombathelyi Király SZE-nél is, a 93-szoros válogatott Király Gábor alapította klubot jártuk körbe. Persze akad nehézség arrafelé is, így például Ausztria közelsége jelent gondot, hiszen a határ túloldalán három-négy-ötszáz eurót is fizetnek a játékosoknak, amivel nem versenyezhet a klub.

Mivel Vas megyével kiemelten foglalkoztunk, az eredmények, tabellák mellett a Vép SE-t is bemutatjuk.

Csillag Péter utazó riporterünk legutóbb Solton járt, s az Olaszországot meghódító edző, az Auschwitzban elhunyt Weisz Árpád gyökereit kutatta – érdemes elolvasni!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik