Az NB II-ben, fiatalok gyűrűjében építené újjá magát a válogatott védő

Vágólapra másolva!
2014.09.27. 08:16
null
Újpesti távozása után Vermes Krisztián (balra) Kaposváron építené újjá magát (Fotó: Korponai Tamás)<br />
Féléves kálváriája után, úgy tűnik, „partot ért” és nyugodt körülmények között futballozhat a hatszoros válogatott középhátvéd, Vermes Krisztián. Igaz, jelenleg „csak” az NB II-ben szereplő Kaposvárban teheti ezt meg, de a védőt ez nem zavarja, mivel a legfontosabb célja, hogy visszanyerje korábbi formáját, és a későbbiek során újra az első osztályban, vagy külföldön játszhasson.

 

A hatszoros válogatott középhátvéd, Vermes Krisztián szeptember eleje óta az NB II-ben szereplő Kaposvári Rákóczit erősíti. Az egykor a holland Sparta Rotterdamban is megforduló védő igencsak zaklatottnak mondható fél éven van túl, hiszen télen szerződést bontott vele az Újpest, ahol több mint tíz évig futballozott, majd tavasszal Mezőkövesdről is idő előtt távozott. A nyáron sokáig csapat nélkül tengődött, és bár több héten át próbajátékon szerepelt Pécsett, végül nem tudott megegyezni a vezetőkkel. Vermes aztán az átigazolási időszak utolsó napján állapodott meg a Kaposvárral (egy plusz egy éves szerződést írt alá), s az eddig eltelt idő alapján úgy véli, jó döntést hozott, és nem érzi visszalépésnek, hogy csak a másodosztályban jut szóhoz.

A BELGA TULAJDONOS AZ AKADÁLY

„Mindenki tudja, hogy a szívem csücske az Újpest, itt töltöttem pályafutásom legnagyobb részét, de úgy gondolom, hogy amíg a belga tulajdonos Újpesten szerepet vállal, addig én nem fogok újra a IV. kerületieknél futballozni – mondta korábbi egyesületéről a védő. – Roderick Duchatelet-nak nagy szerepe volt a távozásomban, abban, hogy méltatlan körülmények között kellett elhagynom a lila-fehéreket. Sajnos nem bízhatok abban, hogy rövid időn belül visszatérek."

„Nem mondhatom, hogy nem viseltek meg az elmúlt félév eseményei, de mostanra túltettem magam a történteken és már egyáltalán már nem bánom, hogy Kaposvárra kerültem – mondta a Nemzeti Sport Online-nak a 28 esztendős Vermes Krisztián. – Újpestről csapatkapitányként méltatlan körülmények között kellett eljönnöm, és Mezőkövesden sem úgy alakultak a dolgok, ahogy szerettem volna, mivel egy komoly sérülés után kevés játéklehetőséget kaptam és már a bajnokság befejezése előtt távoztam. A nyáron is rögös utat tettem meg, hiszen majdnem három hétig Pécsen edzettem, ám végül nem sikerült megegyeznem a klubbal. Ezután már nehéz lett volna csapatot találnom az NB I-ben, így kapóra jött a Kaposvár ajánlata. Illés János ügyvezető keresett meg, akivel gyorsan meg is állapodtunk. Nem érzem visszalépésnek, hogy az NB II-ben kell futballoznom – ha az ember olyan csapathoz igazol, amely sokáig első osztályú volt és jelentős céljai vannak, az nem visszalépés."

Még úgy sem, hogy a Kaposvár kerete a nyáron jelentősen kicserélődött: érkezett az új vezetőedző Márton Gábor, és a vezetők az összes külföldi labdarúgótól elköszöntek, miközben elsősorban fiatal magyarokkal pótolták a távozókat, akikhez csatlakozott végül a rutinosnak mondható Vermes Krisztián és Rajczi Péter. Az, hogy a csapat teljesítménye egyelőre hullámzó, a rutintalanság számlájára írható, a védő azonban bízik benne, hogy egyre stabilabbá válnak, ő pedig visszanyeri korábbi jó formáját.

„Rengeteg a fiatal a keretünkben, így nincs kijelentve, hogy azonnal fel kell kerülnünk az NB I-be, de szeretnénk a tabella első felében végezni – folytatta Vermes. – Az ifjak és a kevés rutinos játékos elegye jó közeget alkot, de a fiatalokban benne van a hullámvölgy, ezért meg kell tanulniuk mindig egy jó átlagot hozni, és ha ez megvan, akkor szerepelhetünk igazán jól. A Vasas elleni három egyes győzelemmel magasra tettük a mércét; ez a játék a csapatban rejlik, ám azon kell dolgoznunk, hogy ezt a teljesítményt állandósítani js tudjuk. A körülményekre egyébként nem lehet panaszunk, hiszen a klubnál fizioterapeuta és erőnléti edző is dolgozik. A beilleszkedéssel nem volt gondom, többeket ismertem, így a legfontosabb célom most az, hogy visszanyerjem a korábbi formámat. A későbbiek során szeretnék ismét az NB I-ben vagy külföldön futballozni, de most a kaposvári csapat sikere az elsődleges.”

A LABDARÚGÓ NB II 7. FORDULÓJÁNAK PROGRAMJA
Péntek:
Siófok–ZTE FC 2–2
Szombat:
Szeged 2011–Mezőkövesd
Szigetszentmiklósi TK–Gyirmót
Szolnoki MÁV FC–Vasas
Békéscsaba Előre–Balmazújváros
Kaposvár–Ajka
Ceglédi VSE–Csákvár
Soroksár–Sopron

AZ NB II ÁLLÁSA
1. Vasas FC 6 5 1 17–8 +9 15
2. Gyirmót FC Győr 6 4 2 10–5 +5 12
3. Mezőkövesd Zsóry FC 5 3 2 11–4 +7 11
4. Soroksár SC 6 3 1 2 9–6 +3 10
5. ZTE FC 7 3 1 3 10–10 0 10
6. Kaposvári Rákóczi FC 6 2 3 1 8–7 +1 9
7. Szigetszentmiklósi TK 6 2 3 1 7–6 +1 9
8. Szeged 2011 6 2 2 2 10–8 +2 8
9. Szolnoki MÁV FC 5 2 2 1 7–7 0 8
10. Aqvital FC Csákvár 6 2 1 3 8–5 +3 7
11. Békéscsaba Előre 6 2 4 5–13 –8 6
12. Soproni VSE-GYSEV 6 1 3 2 9–11 –2 6
13. FC Ajka 5 1 1 3 6–9 –3 4
14. FGSZ Siófok 6 4 2 7–15 –8 4
15. Ceglédi VSE 5 3 2 3–6 –3 3
16. Balmazújváros 5 2 3 5–12 –7 2

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik