Bobby Davison ismét megszólalt: Bajnokesélyes lesz a Ferencváros!

Vágólapra másolva!
2009.06.18. 07:58
Hosszú ideje nem szólalt meg, a bajnokság hajrájában sem értékelte a meccseket, és amióta hazautazott Angliába, nem hallatott magáról. Bobby Davison, a Ferencváros angol mestere azonban a némaság időszakában sem tétlenkedett: elkezdte a pro licences tanfolyamot, és a csapat keretének megerősítésén fáradozik. Külföldi és magyar futballisták igazolását tervezi, ám szembesült a nehézségekkel: hiába kész az FTC kimagasló fizetéseket adni a kiszemelteknek, a klubok horribilis összegeket kérnek legjobbjaik játékjogáért. Főleg, hogy a tőkeerős Fradi az érdeklődő…
Bobby Davison egy év múlva, egy osztállyal feljebb ünnepelne bajnoki címet
Fotó: Németh Ferenc (archív)
Bobby Davison egy év múlva, egy osztállyal feljebb ünnepelne bajnoki címet
Bobby Davison egy év múlva, egy osztállyal feljebb ünnepelne bajnoki címet
Fotó: Németh Ferenc (archív)
Bobby Davison egy év múlva, egy osztállyal feljebb ünnepelne bajnoki címet
– Merre jár?
– Angliában, Leeds, Sheffield és London között ingázom – mondta lapunk érdeklődésére Bobby Davison.

– Intenzív szabadság?
– Nem nevezném pihenőnek. Keményen dolgozom, játékosokkal egyezkedem, klubokkal tárgyalok, no és mindemellett elkezdtem a pro licences edzői képzést.

– Az utóbbi hónapban nem volt ennyire bőbeszédű. Miért fogadott némaságot?
– Besokalltam. Edzőként így tiltakoztam a játékosaimat támadó megjegyzésekre. Minden szakvezetőnek megvan a maga módszere, hogyan védje meg futballistáit, hogyan reagáljon az őket ért kritikákra – a kialakult helyzetben ezt a fajta hozzáállást tartottam megfelelőnek. Belátom, nem mindenki számára szimpatikus mentalitás.

– Mi bántotta?
– Az előző évet a feljutásnak rendeltük alá, sikerült is megvalósítanunk a tervet, bivalyerősek voltunk, a tavaszi idényben átrobogtunk a mezőnyön – hat fordulóval a szezonzárás előtt elértük a kitűzött célt. Ennek dacára sokak a negatívumokat keresték, öltözői feszültséget emlegettek, leértékelték futballistáink tudását. Valóban volt egy pont, amikor elszakadt nálam a cérna: az ESMTK ellen hetven percet emberhátrányban, dögmelegben, bűn rossz pályán játszottunk, nyertünk három nullára, és mégsem pozitív hangvételben szóltak a teljesítményünkről. Ezután úgy döntöttem, a háttérben maradok, egyébként is a csapaté az érdem, a játékosok harcolták ki a feljutást.

– Borítsunk fátylat a múltra, de most már ne hagyja bizonytalanságban a türelmetlen szurkolókat: milyen Ferencváros indul az NB I-ben?
– Bajnokesélyes lesz a Ferencváros! Egy listával érkeztem haza Angliába, amelyen azoknak a játékosoknak a neve szerepel, akiket az ősztől örömmel látnék a csapatban. A helyzet azonban nem egyszerű: az egyik papíromon tizenhat minőségi magyar futballista szerepel, nagy részükkel fel is vettük a kapcsolatot, ám mindegyiküket szerződés köti aktuális együtteséhez. És itt a bökkenő! Noha mi készek vagyunk a magyarországi viszonyokhoz képest kimagasló fizetést adni a labdarúgóknak, nem vagyunk hajlandók hatalmas összegeket kifizetni a játékjogukért. Márpedig úgy veszem észre, ha a tőkeerős Fradi jelentkezik egyik-másik labdarúgóért, rögvest megnő a tulajdonos klub igénye, és brutális mennyiségű pénzt kér.

A BOBBY DAVISONNAL KÉSZÜLT INTERJÚ TELJES SZÖVEGÉT – BENNE AZT, HOGY AZ ANGOL SZAKEMBER ESÉLYESNEK TARTJA-E A BAJNOKI CÍMRE AZ ÚJPESTET ÉS A FEHÉRVÁRT – A CSÜTÖRTÖKI NEMZETI SPORTBAN OLVASHATJA!



Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik