Davison szerint a Ferencváros készülhet a legjobb körülmények között

Vágólapra másolva!
2009.07.04. 11:48
Elutazott Angliába a Ferencváros labdarúgócsapata: a zöld-fehérek péntek késő este foglalták el sheffieldi bázisukat, s szombattól a United edzőközpontjában napi két tréninggel készülnek az első osztályú bajnoki rajtra. Néhány napja a Pápa is elkezdte az edzéseket, így már mindegyik magyar csapat készül a labdarúgó Soproni Liga 2009–2010-es szezonjára. Felkészülési körkép sorozatunkban a két újonc csapattal foglalkozunk.
A Ferencváros játékosai az elutazás előtt
Fotó: Meggyesi Bálint
A Ferencváros játékosai az elutazás előtt
A Ferencváros játékosai az elutazás előtt
Fotó: Meggyesi Bálint
A Ferencváros játékosai az elutazás előtt

FERENCVÁROS

A Ferencváros kerete péntek délután találkozott, s repült este Manchesterbe, hogy aztán a majd kétórás buszozást követően éjfél körül elfoglalja sheffieldi szállóhelyét.

Bobby Davison vezetőedző szombat reggel veszi át az uralmat a Sheffield be érkező csapatnál (a magyar játékosokhoz csatlakozik az angol légió, illetve a Fradival készül a héten Keith Gillespie), és már a nyitó napon két edzést vezényel.

„Tipikus edzőtábor-hangulatot szeretnék, a koncentrált munkáé lesz a főszerep – mondta a zöld-fehérek vezetőedzője. – Az összetartás minden résztvevőjének át kell éreznie, milyen nagy lehetőséget kaptunk, fantasztikus körülmények között készülhetünk az élvonalra – ráadásul zavartalanul, mert a United a napokban Máltán tréningezik.”

„Nem ismerem a többi magyar első osztályú együttes nyári programját, de bátran kijelenthetem: ilyen pazar infrastruktúra, ilyen kiváló minőségű edzőközpont egyik riválisunknak sem adatik meg. És az edzőmeccsekre sem lehet panaszunk, különböző stílusú, de agresszíven játszó csapatok ellen gyakorolhatunk” – fogalmazott a szakember.

„Továbbá hiszem, hogy az angol futballra jellemző légkör is pozitív hatással lesz a srácokra. Egy szó, mint száz: minden adva van ahhoz, hogy ráhangolódjunk a bajnoki rajtra, és elérjük célunkat” – tette hozzá Davison.

A VILLARREAL KORÁBBI JÁTÉKOSAIT TESZTELI A FRADI

Az Angliában edzőtáborozó Ferencvároshoz több külföldi játékos is csatlakozik a mai napon – adta hírül a 100% Fradi. Az északír Keith Gillespie érkezéséről már korábban beszámoltunk, de rajta kívül többek között a 24 éves Villarreal-nevelés spanyol Carlos Alcantarát is teszteli Bobby Davison vezetőedző. A szintén Villarreal-nevelés, 21 éves Joaquín Martínez, az Evertontól érkező angol 19 éves Corey Sinnot és a 25 esztendős Adnan Ahmed (Tranmere Rovers) is csatlakozik a csapathoz. Bobby Davison a 100%Fradinak elmondta, várhatóan egy hétig teszteli majd őket a szakmai stáb.


PÁPA

Jóval szerényebb körülmények között, de a héten a Lombard Pápa Termál FC is elkezdte a felkészülést következő szezonra. A Nyugati csoport ezüstérmeseként az élvonalba három év távollét után visszatérő együttes keretében eddig nem történt jelentős változás.

Elsősorban egy belső védőt, egy középpályást, no és Szűcs Lajos mellé egy megfelelő tapasztalattal rendelkező kapust szeretnének még igazolni a nyáron a klubvezetők.

Eddig érkezett az együtteshez Tatabányáról Béres Ferenc, aki csatár, a Vasastól végleg megszerezték a szintén támadó Bali Pétert, és tárgyalnak a kapus Takács Tamással. Mint ismeretes, a fehérvári Koller Ákossal hiába egyezett meg szóban a vezetőség, a védő végül Kecskemétre igazolt.

Véber György csapata július 11-én a cseh Sigma Olomuc, július 14-én pedig a lengyel Górnik Leczna ellen játszik felkészülési mérkőzést Ausztriában, de ezt megelőzően jövő szerdán Budapesten a Honvéddal is megmérkőznek Bárányosék (a középpályás volt csapata ellen bizonyíthat).

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik