A Fradinál már megkezdődtek a tárgyalások a csapat megerősítéséről

Vágólapra másolva!
2009.05.05. 09:12
Három év száműzetés után, hat fordulóval az idény vége előtt vasárnap este feljutást ünnepelhetett a Ferencváros. A bajnoki arany egyelőre még nem garantálható, ám az NB I-es folytatás igen, mivel a zöld-fehéreket pontszámban még beérni képes DVSC II nem kerülhet fel az első osztályba. Bobby Davison vezetőedző a jövővel kapcsolatban a Nemzeti Sportnak elmondta, már megkezdődtek az egyeztetések az erősítésekről, ugyanakkor nehezményezi, hogy az új idény előtt kevesebbet pihenhetnek, mint a többi csapat.
Bobby Davison (szemben) már az élvonalra készítheti fel játékosait
Fotó: M. Németh Péter (NS-archív)
Bobby Davison (szemben) már az élvonalra készítheti fel játékosait
Bobby Davison (szemben) már az élvonalra készítheti fel játékosait
Fotó: M. Németh Péter (NS-archív)
Bobby Davison (szemben) már az élvonalra készítheti fel játékosait

„Bevallom, aggódtam a bajnokság záró szakasza miatt, fontosnak tartottam, hogy ne az utolsó fordulók döntsenek a feljutásról. Mindenáron már öt-hat héttel az idény vége előtt biztossá akartuk tenni a visszakerülést” – kezdte az FTC angol mestere a Nemzeti Sportnak adott értékelését.

„Egyrészt a későbbiekben kénytelen leszek több külföldi labdarúgót is nélkülözni, akiknek válogatottbeli kötelezettségük lesz, másrészt a jövőre is fókuszálni kell. Az élvonalban korábban ér véget a szezon, és hiába próbáltuk előbbre hozni az utolsó meccseinket, a szövetség nem járt el korrektül, nem engedte a módosítást. Ezért számunkra sokkal kevesebb pihenő jut” – fogalmazott Davison.

A szakember kifejtette, a biztos feljutással oldódott benne a feszültség, javult az öltözői hangulat, és a következő mérkőzéseken lehetősége nyílik olyan futballistákat is kipróbálni, akik eddig kevesebb szerepet kaptak. Ez persze nem mehet az eredmények rovására, mert szeretnének százszázalékos tavaszt produkálni.

„Elkezdődtek az egyeztetések a lehetséges erősítésekről. Ami biztos: továbbra sem adjuk alább, és legyen szó bárkiről, csak akkor szerződtetjük, ha hajlandó alávetni magát az orvosi vizsgálatoknak. Nem akarunk befürödni. Tidiane Sekou Souarénál nem vettük észre a bajt, megállapodtunk vele, erre megsérült – feleslegesen fizettük a bérét, a lakását, az ellátását. A Sheffieldtől számíthatunk szakmai segítségre, az viszont még nincs tisztázva, mekkora összegből erősíthetünk a nyáron” – tette hozzá a vezetőedző.

Davison azt is elmondta, hogy jelentős fejlődést várnak az utánpótlás-nevelés terén, és ennek érdekében Budapestre költözik az Angliában elismert szakembernek számító Ron Reid, aki a Fradi-akadémiát irányítja majd.

A TÉMÁRÓL BŐVEBBEN IS OLVASHAT A NEMZETI SPORT KEDDI SZÁMÁBAN!
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik