A „kínai Rooneyval” a soraiban elkezdte a felkészülést a Fradi

Vágólapra másolva!
2009.01.19. 16:45
A labdarúgó NB II Keleti csoportjában szereplő Ferencváros csapata hétfőn megkezdte a felkészülést a tavaszi szezonra. Az első gyakorláson közel negyven labdarúgó vett részt. Jelen volt a két, Angliából érkező tehetség, Matthew Lowton és Sam Wedgbury, valamint a szigetországból sérülése után visszatérő Liban Abdi és James Ashmore, ezenkívül két kínai próbajátékos is részt vett az első tréningen – adta hírül a 100%Fradi.
Bobby Davison újra munkába állt az Üllői úton
Fotó: Czagány Balázs (NS-archív)
Bobby Davison újra munkába állt az Üllői úton
Bobby Davison újra munkába állt az Üllői úton
Fotó: Czagány Balázs (NS-archív)
Bobby Davison újra munkába állt az Üllői úton

A két kínai futballista a Csengtu Blades-től érkezett tesztelésre. Közülük Kao Hsziang 174 cm magas és 77 kilós támadó, de jobb oldali középpályásként is bevethető. Csapatában a szurkolók Wayne Rooneyhoz hasonlítják a 20 éves játékost, aki egy alkalommal szerepelt a kínai U19-es válogatottban.

A másik próbajátékos, Men Jang 19 esztendős, 196 cm magas, 80 kilós csatár, aki nemrégiben a lisszaboni Sportingnál is részt vett edzéseken.

A Ferencváros futballistái testsúlyméréssel kezdtek, majd Bobby Davison átmozgató edzést tartott a csapatnak.

Jó hír a zöld-fehér hívek számára, hogy a hétfői tréningen az újonnan igazolt Matthew Lowton és Sam Wedgbury duó mellett hosszú sérülése után együtt gyakorolt a többiekkel Liban Abdi és James Ashmore is, míg Lipcsei Péter, Dragóner Attila és Ferenczi István még nem edzett a csapattal, de már kocoghatott.

„A walesi Samuel Wedgbury a középpályán és a védelem közepén használható, Matthew Lowtont pedig a fedezetsor tengelyében láttam a legjobban futballozni” – fogalmazott a két új igazolással kapcsolatban Bobby Davison.

„Fontos kiemelni: figyelmeztettem a fiúkat, nehogy azt higgyék, megmentőnek jönnek az Üllői útra, és stabil helyük lesz a kezdőben. Tájékoztattam őket, hogy erős együttesbe érkeznek, és ha be akarnak kerülni az első csapatba, le kell nyűgözzenek. A mentalitásukkal persze nem lesz gond, láttam őket a Sheffieldben, dolgoznak becsülettel” – tette hozzá a szakember.

Kedden 10.30 órától nyilvános edzéssel folytatja felkészülését az NB II Keleti csoportjának listavezetője.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik