Bobby Davison: „A célunk a feljutás és a folyamatos fejlődés”

Vágólapra másolva!
2008.11.20. 15:57
A másodosztályban szereplő Ferencváros labdarúgócsapatánál továbbra is a feljutás az elsődleges cél – ezt Bobby Davison vezetőedző jelentette ki a klub csütörtöki sajtótájékoztatóján. Az angol szakember szerint a televíziós közvetítések jelentős bevételkiesést eredményeznek, így az egyesületnek máshonnan kell előteremtenie az igazolásokhoz szükséges pénzt.
Bobby Davison elégedett játékosaival, akikre kemény alapozás vár a téli szünetben
Fotó: M. Németh Péter (archív)
Bobby Davison elégedett játékosaival, akikre kemény alapozás vár a téli szünetben
Bobby Davison elégedett játékosaival, akikre kemény alapozás vár a téli szünetben
Fotó: M. Németh Péter (archív)
Bobby Davison elégedett játékosaival, akikre kemény alapozás vár a téli szünetben
„Jól teljesítettek a játékosaim, de a célunk, hogy folyamatosan fejlődjünk. Miután Magyarországon több mint három hónapos a szünet, így a futballistáknak gyakorlatilag ugyanolyan kemény alapozást kell majd végigcsinálniuk, mint a nyáron” – mondta a tréner.

„Szerencsére a hátterünk már teljesen stabil, így nekünk csak a szakmai munkával kell foglalkoznunk” – közölte Berki Krisztián, az FTC Zrt. vezérigazgatója, aki szerint Terry Robinson elnök vezetésével sikerülhet egy angol struktúrájú klubot felépíteni.

A játékoskeretről az érintettek elmondták: a jelenlegi arra valószínűleg elég, hogy a csapat a következő szezonban az első osztályban szerepeljen, de azért szükségesnek tartják a további erősítést. Robinson hozzátette: számos játékost figyelnek, főként azok kerülhetnek majd középpontba, akik a Sheffield Unitedben kevesebb szerephez jutnak.

Robinson elmondta: ahhoz, hogy a klub minőségi játékosokat igazoljon, jelentős tőke kell, ám a televíziós közvetítések miatt kevesen mennek ki a mérkőzésekre – számítások szerint ilyenkor kétezren maradnak otthon –, az igazolások anyagi háttereit máshonnan kell megteremteni.

Az angol sportvezető hangsúlyozta: a jövőben megpróbálnak minél több szurkolót csábítani a stadionba, egyúttal elsődleges feladatának tartja, hogy a rasszizmust „partvonalon kívülre” szorítsa.

Király Gábort egyelőre nem keresték meg

Király Gábor, a Burnley mellőzött kapusát egyelőre nem kereste meg a Ferencváros. Ezt a magyar játékos mondta el a Nemzeti Sportnak. A zöld-fehér klub csütörtökön sajtótájékoztatót tartott, amelyen Terry Robinson elnök elmondta, hogy a télen olyan külföldön szereplő magyar játékosokkal szeretné megerősíteni a Ferencváros keretét, akik nem kapnak elég játéklehetőséget jelenlegi klubjukban. Robinson példakén Király Gábort hozta fel, aki az angol másodosztályú Burnley-ben gyakorlatilag kegyvesztetté vált. „Hallottam, hogy szóba került a nevem a Ferencvárosnál, de egyelőre se velem, se a menedzseremmel nem tárgyalt a klub” – válaszolt a Nemzeti Sport kérdésére az egykori válogatott kapus.


MTI/NSO
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik