Bobby Davison szerint elfogadhatatlan a három hónapos szünet

Vágólapra másolva!
2008.11.19. 09:50
Bobby Davison csapata, a Ferencváros túl van az őszi idény tizenöt bajnoki meccsén, s fél szezont követően az első helyről várja a tavaszt. Csakhogy folytatás jó három hónap múlva, amely egy Angliából érkező szakembernek elfogadhatatlan. Bobby Davisont, az NB II Keleti csoportját vezető FTC edzőjét arra kérte a Nemzeti Sport, értékelje a zöld-fehérek eddigi teljesítményét, és mondja el a véleményét a magyarországi futballélet hosszú téli szünetéről.
Bobby Davison továbbra is kemény munkát követel
Bobby Davison továbbra is kemény munkát követel
Bobby Davison továbbra is kemény munkát követel
Bobby Davison továbbra is kemény munkát követel
Bobby Davison továbbra is kemény munkát követel
Bobby Davison továbbra is kemény munkát követel

Gondolom, az ön számára új ez a helyzet: alig hogy belemelegedett a munkába, már vége is a szezonnak
– Mielőtt kifejteném, mit gondolok erről, hadd szögezzem le: nem fejeződött még be az idény. Nem győzöm hangsúlyozni az öltözőben, hogy senki se merészeljen visszavenni a tempóból, ugyanolyan intenzitást követelek novemberben is, mint az évad közepén!

Nehogy már valamelyik játékos arra panaszkodjon nekem tizenöt meccset követően, hogy ráfér a pihenő. Most abba nem is megyek bele, hogy Angliában javában tart a nagyüzem, sőt a téli időszak még sűrűbb, mint az idény további része, nekünk pedig mindössze három Ligakupa-meccsünk van hátra...

Mi a hátránya annak, hogy három hónapos szünet következik?
– Az, hogy Magyarországon kétszer kell felkészülni az évadra, olyan, mintha két külön bajnokság szerepelne a programban. Az angol csapatok nyáron végigcsinálnak egy gyilkos alapozást, ahol a játékosok megkapják a hosszú idényhez szükséges állóképességet, olyan erőállapotba kerülnek, hogy a meccsekkel, a hétközi edzésekkel fenntartják a megszerzett szintet.

Nyáron sokan furcsállták az edzésmunkánkat, többen Üllői úti kiképzőtáborról beszéltek, holott mi a Sheffield Unitedhez hasonló programot dolgoztunk ki. Csak amíg Kevin Blackwell együttesére a télen nem várnak ilyen intenzív hetek, addig ígérhetem, a Fradi labdarúgói a tavaszt megelőzően újabb kínzás előtt állnak.

A Ferencváros vezeti a tabellát, és a feljutásra leginkább esélyes csapattá lépett elő.
– Fél szezonon vagyunk túl, és elsők vagyunk – nagyjából ennyivel kellene elintéznünk, hogy vezetjük a tabellát. A Vecsés elleni győzelmünk után fel is háborodtam, hogy a csapat összeállt a fotósok előtt, és úgy fényképezkedett, mintha már bajnok lenne.

Megengedhetetlen, hogy megelégedjenek a teljesítményükkel a futballisták. Nem győzöm hangsúlyozni, mennyire fontos a profizmus, amíg minden labdarúgómtól viszontlátom ezt, addig teljes mellszélességgel kiállok értük.

A TELJES CIKKET A NEMZETI SPORT SZERDAI SZÁMÁBAN OLVASHATJA.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik