A szurkolók és Davison is elégedetlen; télen új játékosok érkezhetnek

Vágólapra másolva!
2008.09.09. 10:41
A Ferencváros játéka az elmúlt mérkőzéseken nem volt túl meggyőző. A rendes játékidőben elért döntetlen után mindössze tizenegyesekkel búcsúztatta a Magyar Kupától a Szigetszentmiklós együttesét, és a Jászberényt is csupán 1–0-ra verték a zöld-fehérek. A teljesítménnyel nemcsak a klub szurkolói, hanem a vezetőedző, Bobby Davison is elégedetlen.
Davison is látja a problémákat
Fotó: Németh Ferenc (archív)
Davison is látja a problémákat
Davison is látja a problémákat
Fotó: Németh Ferenc (archív)
Davison is látja a problémákat

„Amíg az élvonalbeli gárdáknak lehetőségük van NB III-as csapatuknál szerepeltetni az új igazolást, és több tétmeccsen tesztelni az érkezőt, mielőtt csatlakozna az első kerethez, a Fradinál ezt a két, alacsonyabb osztályú rivális ellen vívott kupameccsen tehettem meg” – értékelte a kialakult helyzetet a Nemzeti Sportnak adott interjújában Bobby Davison vezetőedző.

Mint ismert: a Ferencváros csak tizenegyesekkel jutott tovább az NB III-as Szigetszentmiklós otthonában a Magyar Kupa harmadik fordulójából (ezen a meccsen többnyire az első csapatban kevesebb játéklehetőséget kapó futballisták szerepeltek a Fradiban), majd bajnoki mérkőzésen a Jászberény ellen nyert soványka módon, 1–0-ra a zöld-fehér alakulat.

„Eddig én is csupán a tréningeken láttam a nyáron érkezők zömét, s ki akartam próbálni őket. Más kérdés, hogy hatalmas csalódás volt számomra a labdarúgók teljesítménye. Az edző akkor lehet elégedett, ha fejfájást okoz neki a kezdő tizenegy kijelölése, nekem azonban jelenleg mindössze tizenhárom-tizennégy játékosom van, akit bátran pályára tudok küldeni” – tette hozzá az angol mester, aki elmondta, hogy mivel a bajnokság prioritást élvez, legkorábban az októberi Ligakupa-találkozón tesztelheti újra a tartalékokat.

„Megértem a drukkerek elégedetlenségét, ők mindig sziporkázó Fradit, négy-öt gólos sikert akarnak látni, ám meg kell érteniük: a bajnoki cím megszerzése több csúnya, keserves győzelemmel is jár.”

A Ferencváros négy győzelemmel és egy vereséggel, a Bőcs mögött mindössze egy ponttal lemaradva ál a Keleti csoport második helyén. Aggodalomra tehát nincs ok, a csapat mégis erősíteni fog a téli átigazolási szezonban. Legalábbis ezt állítja Berki Krisztián, az FTC Zrt. vezérigazgatója.

„A bajnoki félidőben jelentős változások várhatóak a keretben: ígérhetem, hogy több, Magyarországon már bizonyító játékossal erősítünk” – mondta Berki, majd kitért a szurkolók által „felvetett” kérdésekre és követelésekre.

„Egyrészt a sárga mezt csak akkor használjuk, ha vendégként egy zöld dresszben szereplő gárdához látogatunk, különben a hagyományos szerelést viseljük, másrészt valóban volt róla szó, hogy máshol lesz a stadion, de immár bizonyos: az eredeti helyén épül az új aréna, s a jövő nyáron kezdődnek el a beruházások és a munkálatok” – mondta a sportvezető.

HOLCZER ÉS CSISZÁR NYILATKOZATA A GYENGE JÁTÉK OKAIRÓL



PAUL SHAW HIGGADT BEFEJEZÉSE

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik