Csank: A csapat kinyiffant volna, ha ez a kiírás is eredménytelen

Vágólapra másolva!
2008.02.13. 12:36
Kevin McCabe angol milliárdos üzletember és a mögötte álló befektetői csoport vásárolhatja meg a Ferencváros labdarúgócsapatát és a klub által használt, Üllői út–Könyves Kálmán körúti hat plusz két hektáros ingatlant. A hírt érthetően örömmel fogadták a labdarúgók. A másodosztályú, de élvonalba vágyó gárda vezetőedzője, Csank János szerint amennyiben ma sem született volna megállapodás a kérdésben, a csapat „kinyiffant volna”.
A mi feladatunk az, hogy nyerjük meg a bajnokságot és jussunk fel az élvonalba
Szabó Miklós (archív)
A mi feladatunk az, hogy nyerjük meg a bajnokságot és jussunk fel az élvonalba
A mi feladatunk az, hogy nyerjük meg a bajnokságot és jussunk fel az élvonalba
Szabó Miklós (archív)
A mi feladatunk az, hogy nyerjük meg a bajnokságot és jussunk fel az élvonalba

A zöld-fehér együttes az NB II Keleti csoportjában tizenöt fordulót követően a harmadik helyen áll: négypontos hátrányban a listavezető Kecskemét mögött és három ponttal elmaradva a második helyezett Szolnoktól.

Ahhoz, hogy a klub a hagyományainak megfelelően szerepeljen, az első lépés megtörtént: az eladás elől elhárult a legfőbb akadály, az államtól beleegyezést kapott az FTC, így új tulajdonos veheti át a labdarúgókat. De vár egy feladat a játékosokra is: meg kell nyerni a másodosztályú bajnokságot, hogy ismét az élvonalban szerepeljenek. De vajon melyik a nehezebb: eladni és vevőt találni a klubra, vagy feljutni az élvonalba?

„A klubvezetés feladata volt az eladás rendezése - nyilatkozta Csank János a Nemzeti Sport Online-nak. - Ezt lehet ragozni, de nem érdemes, főként hogy most végre egyenesbe került. A mi feladatunk az, hogy nyerjük meg a bajnokságot és jussunk fel az élvonalba. Ez volt a célkitűzés már a szezon előtt, tavaly nyáron is, amely azóta sem változott. A pályázattól mindig is próbáltuk függetlenül kezelni a szereplésünket. Persze, egyáltalán nem mindegy számunkra, hogy végre sikeres lett a tender, mert ha most sem tudtak volna eredményt hirdetni, ez a csapat kinyiffant volna. Most viszont immár stabil háttérrel még inkább kötelező elvárás a célkitűzés teljesítése: meg kell nyernünk a bajnokságot!”

„A problémák persze ettől a mai hírtől önmagukban még nem oldódnak meg, de ha van háttér, az már egyfajta garancia arra nézve, hogy közel a megoldás. És ezek olyan problémák, amelyekkel a vevő is tisztában van, hiszen tudott a nehézségeinkről, így minden bizonnyal forgatókönyvvel is rendelkeznek már annak kezelésére.”

A rendezés első lépcsőfoka lehet, hogy a futballisták felé fennálló tartozását kiegyenlíti az egyesület, így a keret tagjai hosszú idő után tényleg csak a játékkal tudnak foglalkozni, és képességeiknek megfelelően szerepelni. Amennyiben szakmailag a keret jelen összeállításában nem elegendő a biztos feljutáshoz, úgy további légiósokkal erősödhet a csapat, amelyre az új tulajdonos már korábban ígéretet tett. Ennek első állomása volt Paul Shaw szerződtetése, aki ugyan már az ősszel csatlakozott az Üllői úti kerethez, de formai akadályok miatt csak tavasszal lesz bevethető.

„Erről az erősítésről folyamatosan szó volt az elmúlt hónapokban, többet egyelőre nem tudok mondani - folytatta Csank. - Mi nem kértünk új játékosokat Angliából, nem is voltunk abban a helyzetben, de ha az új tulajdonos úgy gondolja, hogy idehoz új embereket, az ellen aligha tehetünk valamit. Ők a főnökök. Nyilván azért gondolkodnak ebben, hogy erősödjön a csapatunk, így ebből akár profitálhatunk is, úgyhogy szívesen látjuk őket. Ha idejönnek, megnézzük a futballistákat, és szakmailag véleményezzük őket, segítséget jelentenek-e vagy sem. Azután majd meglátjuk, de ez egyelőre még nagyon képlékeny.”
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik