Reménykedhet az Ferencváros, két pályázat érkezett a határidőig

Vágólapra másolva!
2007.12.17. 13:11
Hétfőn délelőtt 10 órakor lejárt a beadási határidő, amely után eldőlt, a 400 millió forintos ajánlattételi biztosítékot december 3-ig befizető két cég benyújtotta pályázatát az Üllői út és a Könyves Kálmán körút kereszteződésében található hat plusz két hektáros terület hasznosítására. Erről a tendert kiíró Kincstári Vagyoni Igazgatóság adott tájékoztatást.

A pályázat végeredményét napokon belül kihirdethetik. Ismert, december 3-ig a Kevin McCabe nevével fémjelzett Scarborough Ltd., valamint egy lengyel cég - amelynek neve Echo Investment - fizette be az ajánlattételi biztosítékot.

„A Kincstári Vagyoni Igazgatóság vezérigazgatója Zelles Sándor tájékoztatása szerint a Magyar Állam tulajdonában és a Sportfolió Kht. vagyonkezelésében álló, természetben Budapest, IX. belterület, 38293/56, 38293/57 helyrajzi számokon nyilvántartott, 2ha 0736 m2 és 5 ha 9265 m2 területű, kivett sporttelep, közismert nevén: Fradi-pálya megnevezésű ingatlanok értékesítésére kiírt nyilvános pályázatban meghatározott határidőre, azaz 2007. december 17-én 10 óráig, két pályázó nyújtott be ajánlatot. Az ajánlatok értékelése folyamatban van, a pályázat eredményességéről a KVI később tájékoztat. – áll a Kincstári Vagyoni Igazgatóság hétfői közleményében.

Ezúttal a KVI 3 470 600 000 forintos nettó árat szabott meg limitként, ez az Áfa-val együtt 4 164 720 000 forint. Az ajánlati biztosítékot beszámítják a győztes pályázatba. Az ingatlanokat együttesen értékesítik, a limitárnál nem lehet kevesebbet ígérni.

A KVI-kiírásban ismét szerepel, hogy a győztes pályázónak két éven belül, 1,2 milliárd forint plusz Áfa-ért fel kell újítania, a nemzetközi szabványoknak megfelelően az Üllői úti stadiont. Erre az adásvételi szerződés megkötésének napján visszavonhatatlan bankgaranciát kell adnia.

Fontos kitétel a tenderben, hogy a győztesnek legalább 800 ezer forintért kell megvásárolnia az FTC Zrt. 19 997 000 forint névértékű részvénycsomagját. A vételárat ténylegesen át kell utalni, nincs mód arra, hogy más fizetési megállapodással, vagy beszámítással kerüljék ki. Az összegből fizetheti ki a tartozásait a klub.

A pályázat győztesének legalább másfélmilliárd forintot kell átutalnia a létesítményhasználati jog megváltásért a részvénypaketthez hasonló fizetési móddal. A Ferencvárosi Torna Club 1991. szeptember 5-én huszonöt évre szóló használati jogot szerzett a területre.

A tender alapján biztosítani kell az FTC-nek a 25 évre szóló stadion használati jogot és a klubvezetőknek is helyet kell biztosítani a munkavégzésre.

„A Kiíró tájékoztatja az ajánlattevőket, hogy a Kormányrendelet 42. § (2) bekezdésében biztosított lehetőséggel élve a pályázati ajánlatok bontását követően - amennyiben az első két helyre rangsorolt ajánlatban szereplő vételárak között (a magasabbat tekintve 100 %-nak) legfeljebb húsz százalék eltérés van, vagy ha a 44. § (1) bekezdése alapján a benyújtott ajánlatok egyike sem lenne nyertesnek nyilvánítható, a Hasznosítási Tanács javaslata alapján - nyilvános ártárgyalást tarthat. Amennyiben csak egy érvényes ajánlat érkezik, nyilvános ártárgyalás tartása helyett a Kiíró felhívhatja az ajánlattevőt ajánlata módosítására.”
A pályázati dokumentációt 200 ezer forint plusz ÁFA-ért lehet megvásárolni.

„Amennyiben a pályázó ajánlati kötöttségének ideje alatt ajánlatát visszavonja, vagy ha az adásvételi szerződés megkötése a nyertes pályázónak felróható, vagy érdekkörében felmerülő más okból hiúsul meg, az ajánlati biztosítékot elveszti. A pályázó az ajánlati biztosítékot elveszti akkor is, ha a már megkötött szerződés a pályázónak felróható, vagy érdekkörében felmerülő más okból hiúsul meg.

A kötelezően vállalt ajánlati kötöttség az ajánlattételi határidő lejártának napját követő 90 naptári nap. Amennyiben a pályázó ajánlatát az ajánlati kötöttségének ideje alatt visszavonja, az általa befizetett ajánlati biztosítékot elveszti.”

A kiírás szerint hiánypótlásra kizárólag a pályázat beadási határidejétől számított 5 naptári napon belül van lehetőség. Ha a pályázó élni kíván a hiánypótlás lehetőségével, azt pályázati ajánlatában közölnie kell. A hiánypótlás lehetősége nem vonatkozik a részvétel feltételei 3-as és 6-os pontjára.

Érvénytelen a pályázati ajánlat, ha az érvényességi feltételek bármelyikének részben vagy egészben a hiánypótlást követően sem felel meg.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik