Érkezett olyan pályázat, amelyet elbírálhat az FTC és az NVT

Vágólapra másolva!
2008.02.10. 13:41
A február 9-i határidőig három anyag érkezett az FTC által használt hat plusz két hektáros területre kiírt hasznosítási pályázatra: közöttük van olyan, amelynek a sportszakmai koncepcióját megvizsgálhatja a klub elnöksége. Ha a ferencvárosiak elfogadhatónak találják a dokumentumot, akkor a Nemzeti Vagyongazdálkodási Tanács szerdai ülésén bírálja el a teljes tenderanyagot.

A Magyar Nemzeti vagyonkezelő Zrt. Vasárnap közleményt adott tájékoztatást a pillanatnyi helyzetről.

„A Nemzeti Vagyongazdálkodási Tanács határozata alapján az MNV Zrt. a Fradi-pálya tárgyi ingatlan értékesítési eljárásával kapcsolatban zártkörű pályázatot írt ki. A pályázati felhívásokat a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. 2008. január 25-én közvetlenül eljuttatta a 13 meghívott ajánlattevőhöz. A pályázat beadási határideje 2008. február 9., délelőtt 10:00 óra volt.
A megjelölt határidőre három pályázó adta be pályázati anyagát. A pályázók neve: Neuchatel Financial Ltd., Esplanade Real Estate Ingatlanforgalmazó Kft., ECHO-Building Ingatlanhasznosító Kft.
A beérkezett pályázatok felbontására 2008. február 9-én. délelőtt 10:00 órakor került sor a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. (Budapest, 1133, Pozsonyi út 56.) székhelyén. Az értékelő bizottság első ülését 2008. február 9-én, 13:00 órakor kezdte meg.
A beérkezett pályázati anyagok között van a pályázati kiírásban meghatározott formai feltételeknek megfelelő pályázat. Az értékelő bizottság várja az FTC-től a pályázatok sportszakmai koncepciójának értékelését, hogy a Nemzeti Vagyongazdálkodási Tanács szerdai ülésén eredményt hirdethessen.” – áll a tájékoztatóban.

Egyelőre még nem mondhatjuk, hogy valóban elkel az FTC, lévén most csak formailag bírálták el a beérkezett anyagokat. A megfelelő sportszakmai koncepció után kerül az NVT elé az anyag.

A pályázat sarokpontja, hogy nincs semmilyen limitár az ingatlanra. Ugyanakkor a pályázat kiírójának birtokában van egy nem nyilvános, árbecslés, ahhoz viszonyítják a tenderben résztvevő cég által kínált összeget.

A pályázat győztesének két éven belül, 1,2 milliárd forintért fel kell újítani a stadiont, az FTC Zrt. részvénycsomagot legalább 800 millióért meg kell vennie. A vásárlónak meg kell váltania 1,5 milliárdért a létesítmény-használati jogot, és huszonöt évre biztosítani kell a Ferencváros szakosztályainak a létesítmény használatát.
A Nemzeti Sport vasárnap arról írt, hogy minden bizonnyal a Kevin McCabe érdekeltségébe tartozó Esplanade Real Estate Ingatlanforgalmazó Kft. anyaga felel meg formailag a pályázati kiírásnak.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik