MNV: túl a tárgyaláson, szerdáig nem publikus az FTC álláspontja

Vágólapra másolva!
2008.02.11. 17:42
Lezajlott a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. döntéselőkészítő bizottsága és a klub delegációjának tárgyalása a Ferencváros által használt ingatlan és a futballcsapatra kiírt zárt tenderre beérkezett pályázatok ügyében, de a zöld-fehérek álláspontja szerdáig nem publikus. Erről Száraz Gábor, az MNV szóvivője tájékoztatta az NSO-t, hozzátéve, hogy a mai tájékoztatás „következtetéséit” azért nem hozhatják nyilvánosságra, mert veszélyeztetné a tender megfelelő elbírálását.

Az állami vagyonkezelő szóvivője ismét leszögezte, a Nemzeti Vagyongazdálkodási Tanács szerdai ülésén bírálja el a teljes tenderanyagot. Száraz Gábor elmondta, a mai tanácskozás illeszkedik a pályázat elbírálásának folyamatába.

Ismert, a klub részéről Berki Krisztián, a Ferencváros labdarúgócsapatát működtető részvénytársaság igazgatótanácsának elnöke, Petró László, a klub jogtanácsosa és Menráth István igazgató egyértelműen a Kevin McCabe-et képviselő Esplanade Real Estate Ingatlanforgalmazó Kft. pályázatát támogatja a hatodszor kiírt Fradi-pályázaton.

A háromtagú testület arra jogosult, hogy tájékoztassa az FTC szakvéleményéről az MNV-t.

Mint azt megírtuk, az MNV korábbi közleményében úgy fogalmazott: „A beérkezett pályázati anyagok között van a pályázati kiírásban meghatározott formai feltételeknek megfelelő pályázat.” Ez azt jelenti, hogy a tender már érvényes.

Eddig legutóbb is eljutott az ügy, az állam tulajdonosi jogait gyakorló Nemzeti Vagyongazdálkodási Tanács azonban azt követően eredménytelennek nyilvánította a pályázatot.

Azóta annyi változott, hogy a hatodik kiírásban nem volt megszabott minimális vételár az ingatlanra, illetve zárt körben 13 céget hívtak meg, hogy tegyen ajánlatot. Ugyanakkor a pályázat kiírójának birtokában van egy nem nyilvános, árbecslés, ahhoz viszonyítják a tenderben résztvevő cég által kínált összeget.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik