Mátyus János: Úgy készültem, mint a Bayern vagy a Celtic ellen

Vágólapra másolva!
2007.08.13. 19:01
A magyar labdarúgó-bajnokság másodosztályában szereplő Ferencvárosba visszatérő Mátyus János saját bevallása szerint, úgy érezte magát a szombati BKV előre elleni találkozó előtt, mintha a Celtic, vagy a Bayern München ellen készült volna. A védő erről a zöld-fehér klub hivatalos honlapján, az ftc.hu-n megjelent interjújában beszélt.
Mátyus Jánosnak jól sikerült a visszatérés
Mátyus Jánosnak jól sikerült a visszatérés
Mátyus Jánosnak jól sikerült a visszatérés
Mátyus Jánosnak jól sikerült a visszatérés

"Rutinos játékos vagyok, sok nagy csatát megéltem már, de bevallom őszintén, úgy készültem a BKV Előre elleni meccsre, mint anno Cottbusban a Bayern ellen, vagy Skóciában a Celtic ellen." - utalt az elmúlt időszak szép emlékeire Mátyus.

Nem tudni, hogy ez a felfokozott állapot, vagy csak az NB I-ben, valamint a külföldön szerzett rutin miatt, de Mátyus bemutatkozása a BKV ellen remekre sikeredett.

A Fradi hosszú ideig nem találta ellenszerét a vendégcsapat "anti-futballjának", ám a hosszabbításban Mátyus kapufát fejelt, a kipattanó labdát pedig Lipcsei vágta a léc alá, megszerezve ezzel a hőn áhított vezető találatot. (Késöbb Edouard Ndjodo találatával alakult ki a 2-0-s végeredmény) Nem véletlenül mondta annak idején Torgyán József, a Ferencváros 2001-ben leköszönő elnöke, hogy Mátyusnak csatárt kellene játszania.

A viccet félre téve, Mátyus valóban a BKV elleni meccs egyik, ha nem a legjobb játékosa volt. Gyakorlatilag az egész találkozón átjátszhatatlan volt, és ezen a szinten a támadásokat is igen aktívan tudta segíteni. Előretörései mindig nehéz feladat elé állították a vendégvédőket.

A védő azt is megemlíti, hogy mennyire jól érzi magát régi-új csapatában.

"Nincs már nekem olyan sok hátra a profi futballban, ezért azt érzem, hogy a létező legjobb helyre kerültem vissza, ennél ideálisabb klub nem akadna számomra jelenleg, úgy érzem, az Üllői úton újra fel fogok pörögni" - értékelte saját helyzetét az egykori válogatott védő.

A Ferencváros szombaton a Kazincbarcika ellen játszik 17 óra 30 perckor - Mátyusra azon a bajnokin is kulcsfeladat hárulhat majd.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik