Sportrádió: Ha a közönség mögöttünk áll, folytatódhat a nagy menetelés – Mészöly Géza

T. Z.T. Z.
Vágólapra másolva!
2024.04.03. 12:35
Mészöly Géza (jobbra) volt Szegő Tibor vendége a Hazafutásban (Fotó: Sportrádió)
A Sportrádió Hazafutás című műsorában ezúttal Mészöly Géza volt Szegő Tibor vendége. Az NB I-ben szereplő Újpest vezetőedzője édesapjáról is beszélt a műsorban, de szóba került a Zalaegerszeg elleni pénteki bajnoki és a Ferencváros elleni derbi is.

A videobíró használatáról is kérdezte Szegő Tibor az újpestiek vezetőedzőjét a Sportrádió Hazafutás című műsorában: „A személyes véleményem, hogy egy kicsit elveszi a futball varázsát, bár összességében nekem az elmúlt időszakban jó véleményem alakult ki a VAR-ról. Kár, hogy elveszi a sava-borsát a játéknak, de ebbe bele kell törődnünk, és úgy kell tennünk a dolgunkat, hogy a VAR mindig jót jelentsen az aktuális csapatainknak” – fogalmazott a műsorban Mészöly Géza.

Az Újpest mesterének édesapja, Mészöly Kálmán 61-szer ült a magyar válogatott kispadján, ezzel harmadik a szövetségi kapitányok örökrangsorában, Marco Rossi azonban várhatóan túlszárnyalja majd ezt a számot. Mészöly Géza szerint édesapja felkészült erre, Rossit pedig csak dicséret illeti a felkészültésége miatt. A magyar válogatott szövetségi kapitánya Mészöly Géza szerint „nagyon jól fogta meg a lehetőségét”, és hibátlan taktikát dolgozott ki: „Amikor az utánpótlás-válogatottnál dolgoztam, én is azt éreztem, hogy nagyon jól meg kell szervezni a védekezést. Marco Rossinak is el kellett érnie, hogy kettő helyett három belső védő legyen a csapatban. Ez adott egyfajta stabilitást, ám nem lehet azt mondani, hogy defenzív lenne a magyar válogatott. Nagyon jól szervezett a védekezésünk, de több játékosunk is odaérhet az ellenfél tizenhatosához. Én is azt az elvet vallom az Újpestnél, hogy mindenki védekezik és mindenki támad; ez lenne az igazán jó dolog, ám a kisördög mindig az apró részletekben rejlik.”

A szakember beszélt a Zalaegerszeg elleni pénteki találkozóról is: „Azt hiszem, önbizalommal léphetünk pályára. Szervezett védekezéssel, jó mentalitással kell játszanunk, és akkor mellettünk lesz a közönség is. A Megyeri úti stadion, a tizenkettedik játékos pedig mindig pluszokat adhat a csapatnak. Nagyon hiszek abban, hogy győzelmi esélyeink vannak, mindent meg kell tennünk, és akkor érzéseim szerint nem jöhetünk ki rosszul a meccsből.”

A Ferencváros elleni derbi még odébb van, május 18-án rendezik, amit mint minden újpesti, Mészöly Géza is kiemelt fontossággal kezel. Az Újpest vezetőedzője már a derbiről is beszélt, de mindenek előtt felhívta a figyelmet, hogy addig még rengeteg dolguk lesz: „Mióta megismertem az Újpest-érzést, a Ferencváros elleni meccs mindig kiemelt polcon van. De most még rengeteg feladat van előttünk, szeretnénk addig minden meccsünkön behúzni a három pontot. Most azt érzem, hogy a játékosok örömmel jönnek az edzésre, a pályán azonban nem ismerek pardont, ezért szeretem megtartani az egy lépés távolságot. Persze nem lehet mindig csendben lenni, néha muszáj felemelnünk a hangunkat, de aki sokat kiabál, az csak idegesít másokat. Ezekkel a dolgokkal mindig játszani kell egy kicsit, ekkor lehet valaki sikeres.”

A TELJES BESZÉLGETÉS IDE KATTINTVA HALLGATHATÓ MEG!

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik