A Mezőkövesd edzőjének sajtótájékoztatója a kiesés után

N-P. T.N-P. T.
Vágólapra másolva!
2024.04.21. 17:19
Kócs-Washburn Erik és Ilia Beriashvili a kiesés után (Fotó: Kovács Péter)
A labdarúgó NB I 29. fordulójában a Kecskeméti TE hazai pályán 2–1-re legyőzte az utolsó Mezőkövesd Zsóryt, ennek következtében a borsodi együttes már matematikailag is elbúcsúzott az élvonaltól. A találkozó után így értékeltek a vezetőedzők.

 

A Mezőkövesd trénere, Milan Milanovics elégedett volt az első félidővel.

„Kiegyenlített játékot hozott, szervezettek voltunk, megoldottuk a védekezést, sikerült vezetést szereznünk. A második félidőben azért látszott, hogy a Kecskemét több energiát mozgósított, fizikailag erősebbek voltak, mint mi, fölénk nőttek, és megérdemelten nyertek.”

Kollégánk arról kérdezte, mennyire nehéz az öltözőt úgy irányítani, hogy a játékosok már nem reménykednek a bennmaradásban.

„Jó a kérdés, természetesen nehéz, de profi hozzáállású sportemberekkel dolgozhatok. Világossá vált mindenkinek, hogy egy célunk van: felkészíteni a csapatot az NB II-re. Ezért próbálunk több lehetőséget adni a fiataloknak, hogy lássuk, kire lehet számítani a jövőben. Akik ma szerepet kaptak, mindent meg is tettek a mérkőzésen.”

 

A Kecskemét vezetőedzője, Szabó István előzetesen is nehéz mérkőzésre számított.

„Elsősorban azért, mert azt gondoltuk, hogy csak kisebb változtatás lesz a Mezőkövesd kezdőcsapatában, ehhez képest nagyon sokat változtattak. Nehéz így felkészülni, hiszen ilyen felállásban nem játszottak korábban. Az első félidő nem sikerült a legjobban, bár már akkor is több helyzetünk volt, irányítottuk a játékot. A szünet után jól sikerültek a cserék, már nem voltunk görcsösek, nagy fizikai fölényben voltunk, megérdemelten nyertük meg a találkozót.”

ONLINE KÖZVETÍTÉS ITT!

LABDARÚGÓ NB I
29. FORDULÓ
Kecskemét–Mezőkövesd 2–1 (1–1)
Kecskemét, Széktói Stadion, 2083 néző. Vezette: Zierkelbach
Gólszerző: Helmich (39.), Beriasvili (65. – öngól), ill. Szalai J. (32.)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik