Az edző nem értett egyet az igazgatóval – ezért nem mehetett Dobson Fehérvárra

Pór KárolyPór Károly
Vágólapra másolva!
2024.02.13. 15:44
George Dobson hiába egyezett meg a Fehérvárral, a nyárig Londonban kell maradnia (Fotó: archív)
Az angol harmadosztályú Charlton Athletic háza táján kisebb vihart kavart a csapatkapitány, George Dobson átigazolása, miközben feltehetően Fehérváron sem értik a szurkolók, mi történt pontosan a középpályás ügyében. Mint ismert, a magyar klub vasárnap jelentette be, hogy a 26 éves játékos aláírt, de csak nyáron érkezhet Magyarországra, mert bár szombaton megállapodtak a Charltonnal a téli klubváltásról, a londoniak vasárnap visszamondták a megegyezést. Az alábbiakban angol források alapján igyekszünk tisztázni, mi történt pontosan, miért kell kivárnia a játékosnak, hogy lejárjon nyáron a szerződése.

 


Az angol sajtóban januárban jelent meg először a hír, hogy a harmadosztályú Charlton Athletic csapatkapitánya, George Dobson Magyarországról kapott ajánlatot. Nem sokkal később a Nemzeti Sport Online-on számoltunk be elsőként arról, hogy a Fehérvár FC a szóban forgó kérő. Úgy tudjuk, a középpályást a fehérváriak korábbi vezető játékosmegfigyelője, a jelenleg a szintén londoni Brentfordnál dolgozó Balogh Tamás ajánlotta a magyar klub figyelmébe.

Ezek után Angliában már az a hír járta, hogy a Charlton hiába próbálja meggyőzni a hosszabbításról, a labdarúgó már előszerződést is köthetett a fehérváriakkal, hiszen nyáron lejár a szerződése Londonban, tehát akkor már ingyen érkezhet Magyarországra. Múlt szombaton viszont azt az információt kaptuk, hogy a klubok megegyeztek Dobson átigazolási díjáról, így a középpályás hétfőn megérkezik Magyarországra és már tavasszal is az NB I-ben futballozhat. Aztán vasárnap jött a 180 fokos fordulat…

Klubunk minden feltételben megegyezett az elmúlt napokban George Dobson klubjával az azonnali, februári átigazolással kapcsolatban, azonban a londoni klub az utolsó pillanatban visszalépett az üzlettől, a középpályás így július 1-jétől lesz klubunk játékosa” – jelentette be a fehervarfc.hu.

A furcsa átigazolási ügy szálait először a charltonlife.com fórumozói kezdték el kibogozni a napokban. A jól értesült drukkerek párbeszédéből kiderül, hogy a klubnál véleménykülönbség alakult ki az erősítésekért felelős igazgató, Andy Scott és Nathan Jones szakvezető között. Scott először ugyan hosszabbítást ajánlott Dobsonnak, de a középpályás nem fogadta el az ajánlatot, mert alacsonyabb lett volna a fizetése, mint a csapat másik kulcsjátékosának, a jobbhátvéd Tennai Watsonnak. Ezután Scott úgy döntött, megállapodik a Fehérvárral Dobson eladásáról, hogy a bevétel részben fedezze a téli kiadásokat, így Conor Coventry (West Ham United) és Tyreeq Bakinson (Sheffield Wednesday – kölcsönben) szerződtetésének összegét. Csakhogy Nathan Jones nem egyezett bele Dobson eladásába, és miután a Charlton az eddig alapembernek számító Dobson nélkül egymás után kétszer is kikapott (a Readingtől idegenben 2–0-ra, a Derbytől otthon 1–0-ra), a szakember leállíttatta az átigazolást, annak ellenére, hogy Scott szóban már megegyezett a Fehérvárral.

A 24 csapatos harmadosztályban a Charlton csak egy hellyel, jobb gólkülönbségével előzi meg a jelenleg kieső, 21. Port Vale-t, amely azonban két mérkőzéssel kevesebbet játszott. Így érthető, hogy Jones a bevétel helyett Dobson megtartása mellett döntött, hiszen a bennmaradásért folyó harcban segítséget jelenthet a csapatnak a középpályás. 

„Volt egy ajánlat és egy ideiglenes megállapodás, feltéve, hogy minden fél beleegyezik a váltásba – reagált Jones az ügy kapcsán a South London Press azon kérdésére, hogy ki döntött a Fehérvárral megszületett egyezség blokkolásáról. – Azonban nem éreztük úgy, hogy ez az átigazolás a Charlton érdekeit szolgálná.”

A február 4-én munkába álló walesi edzőt arról is kérdezték, ha rajta múlna, megtartaná-e Dobsont hosszú távon, akár a nyáron lejáró szerződése után is.

Csak a jelenlegi helyzetre koncentrálok. George-ot nagyon régóta ismerem, de vannak történések, amiket nem tudok kontrollálni, mert sok minden történt már az előtt, hogy én beléptem volna ebbe a történetbe. Csak azzal tudok foglalkozni, ami itt és most van. Azt szeretném, hogy George a csapat érdekét szolgálja és segítsen abba, hogy közösen megfelelő alapokat rakjunk le. Nem minden róla szól, de az a lényeg, hogy az idény végéig nálunk marad és ő is hozzájárulhat ahhoz, hogy eredményeket érjünk el, melyekkel kilábalhatunk a mostani nehéz helyzetből és építkezhetünk a jövőre nézve. Ez a legfontosabb, most csak ez számít” – nyilatkozta Jones. 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik