Kiderült, melyik angol csapat érdeklődik Kata Mihály iránt

H. Á.H. Á.
Vágólapra másolva!
2024.01.24. 11:04
null
Török Attila
Mint arról kedden beszámoltunk, a holland élvonalbeli Heerenveen mellett a több nyugat-európai klubban is érdekelt City Group csoport, valamint görög első és angol másodosztályú klub is fontolgatja a háromszoros magyar válogatott középpályás, a 21 éves Kata Mihály szerződtetését az MTK-tól. Mára kiderült, hogy az angol másodosztályból a Southampton látná szívesen soraiban a kék-fehérek játékosát.

A napokban került nyilvánosságra, hogy a holland élvonalban szereplő Heerenveennél szóba került, hogy szerződtesse az MTK-ból a háromszoros válogatott középpályás Kata Mihályt, és a hollandok mellett a City Group is figyeli a játékost, amellyel korábban Vancsa Zalán eladásánál már együttműködött az MTK. A City Group klubjai közé tartozik Európában az angol Manchester City mellett a spanyol éllovas Girona, a francia másodosztályú Troyes és Vancsa klubja, a belga másodosztályú Lommel is.  

Ugyanakkor élvonalbeli görög és másodosztályú angol érdeklődőről is hallani Kata kapcsán, aki az MTK csapatkapitánya és 700 ezer eurós becsült értékével a Transfermarktnál a csapat legértékesebbnek tartott játékosa, annak is köszönhetően, hogy 21 éves korára már 59 meccsen játszott az NB I-ben és 54 találkozón az NB II-ben.

Szerda reggeli sajtóhírek szerint a Kata Mihály iránt érdeklődő angol csapat a Southampton, amely jelenleg a feljutásért küzd, és harmadik helyen áll a Championshipben. A tbrfootball.com írása szerint Katát nagyjából 1.75 millió euróért szerezhetné meg a patinás angol klub, ha valóban ajánlatot tenne érte. Ugyanakkor a lap azt is megemlíti, hogy a 21 éves középpályásért a fentebb említetteken kívül több német csapat is érdeklődik, bár ezen klubok neveit nem fedi fel a cikk.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik