Labdarúgás: a Kecskemét a világ legmagasabb csapata!

Vágólapra másolva!
2023.12.21. 11:01
null
A kecskemétiek nemcsak az NB I-ből magaslanak ki (Fotó: Dömötör Csaba, archív)
A Sporttudományok Nemzetközi Központjától (CIES) már megszokhattuk, hogy hétről hétre a legkülönlegesebb statisztikákkal áll elő a labdarúgás világából. Ezúttal a játékosok átlagos testmagassága alapján rangsorolta a világ 53 bajnokságának csapatit – kiderült, hogy a Kecskemét a legmagasabb csapat a földön 187.13 centiméteres átlagmagassággal.

 

A CIES a legutóbbi befejezett idényben vagy a jelenlegi évadban szereplő kezdőcsapatok átlagos testmagassága alapján rangsorolta 53 bajnokság klubjait. A legmagasabb csapat 187.13 centiméteres átlagmagassággal a magyar NB I-ben szereplő Kecskeméti TE lett. A kecskemétieket 13 centiméter választja el a legalacsonyabb csapattól, a japán Szagan Toszutól, melynél 174.18 centiméter a játékosok átlagos magassága. Az 52-es lista utolsó három helyezett csapata egyébként kivétel nélkül japán gárda.

A Kecskemét mögött a második helyen a Szalai Attilát is foglalkoztatót német Hoffenheim áll 186.92 centiméterrel, majd további két német csapat következik, a Schlake (186.83) és a Heidenheim (186.59). A KTE után a második legmagasabb magyar csapat a DVTK, amely a teljes listán a 13.helyen végzett 185.95 centiméterrel.

A KTE kimagasló eredménye nem meglepő, ugyanis a Szabó István együttesében minden csapatrészben találunk legalább 190 centiméteres játékost. Az élvonal egyik legmagasabb mezőnyjátékosa a 198 centiméteres csatár, Tóth Barna, a középpályások közül Nikitscher Tamás, a védők közül pedig Szalai Gábor, Szabó Alex, Belényesi Csaba és Szűcs Kornél is eléri vagy meg is haladja a 190 centimétert, ahogy a kapus, Varga Bence is. A CIES kimutatásából az is kiderül, hogy a kecskeméti csapat 62.5 százalékát 186 centiméternél magasabb játékosok alkotják.

A világ legmagasabb csapatai – a teljes lista a képre kattintva tekinthető meg (Forrás: CIES)
A világ legmagasabb csapatai – a teljes lista a képre kattintva tekinthető meg (Forrás: CIES)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik