Átigazolás: a Fehérvárról távozott légiós Lengyelországba mehet

P. K.P. K.
Vágólapra másolva!
2023.08.02. 11:37
null
Peter Pokorny egy idény után távozott Fehérvárról (Fotó: Szabó Miklós)<br />
A szlovák U-válogatott középpályás, Peter Pokorny az előző évadban kölcsönben a Fehérvár FC-nél szerepelt, az új idényt pedig már a Slask Wroclawnál kezdheti meg, ha hinni lehet a lengyel sajtóhíreknek. 

 

A szlovák középpályás, Peter Pokorny a 2021–2022-es idényben a Real Sociedad B-csapatában játszott a spanyol másodosztályban, az előző évadot pedig a Fehérvár FC-nél töltötte, 23 NB I-es meccsen lépett pályára, gólt nem szerzett. A kölcsönszerződése lejártával júniusban távozott a magyar klubtól, a nyári felkészülést már nem is kezdte el Bartosz Grzelak vezetőedző együttesével, nem kellett visszatérnie Magyarországra.

Egybehangzó lengyel sajtóhírek szerint – többek között a weszlotv.plés az informacja-lokalna.pl is erről írt – a középső középpályást kereső Slask Wroclaw kiszemeltjei között szerepel a szlovák futballista.

Jó eséllyel Lengyelországba is kölcsönbe kerülhet a 22. életévét jövő héten betöltő Pokorny, amennyiben sikerül megállapodnia a Slasknak a Sociedaddal, amelyhez jövő nyárig köti a szerződése.

NYÁRI JÁTÉKOSMOZGÁS A FEHÉRVÁR FC-NÉL
Érkezők: Franck Bambock (francia, Grenoble Foot – Franciaország), Berki Marcell (Red Bull Salzburg), Spandler Csaba (Puskás Akadémia, szabadon igazolhatóként)
Kölcsönbe érkezők: Mamoudou Karamoko
(francia, FC Köbenhavn – Dánia)
Kölcsönből visszatérők: Kovács Bence (Kazincbarcika), Zeke Márió (Kecskeméti TE)
Az utánpótlásból felkerültek/profi szerződést kötöttek:

Kiszemeltek:
Távozók: Alef (Alef dos Santos Saldanha, brazil, szabadon igazolható), Claudiu Bumba (román-magyar, ETO FC Győr, szabadon igazolhatóként), ifj. Dárdai Pál (magyar-német, Hertha BSC – Németország). Marcel Heister (német-horvát, Ludogorec Razgrad – Bulgária, szabadon igazolhatóként), Kojnok Zsolt (Mezőkövesd, szabadon igazolhatóként), Kovácsik Ádám (győri kölcsön után Mezőkövesd – szabadon igazolhatóként), Jevhen Makarenko (ukrán, Ordabaszi FK – Kazahsztán, szabadon igazolhatóként), Loic Nego (francia-magyar, Le Havre AC – Franciaország, szabadon igazolhatóként), Artem Sabanov (ukrán, FK Polisszja Zsitomir – Ukrajna, szabadon igazolhatóként), Stopira (Ianique dos Santos Tavares, zöld-foki-szigeteki-magyar, szabadon igazolható)
Kölcsönbe távozók: Babos Bence (FC Ajka), Dala Martin (Nyíregyháza Spartacus)
Kölcsönből visszatér klubjához: Peter Pokorny (szlovák, Real Sociedad – Spanyolország)
Távozhatnak/érdeklődnek irántuk
: Kenan Kodro (bosnyák-spanyol, Konyaspor – Törökország), Nikola Szerafimov (északmacedón)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik