NB I: Emelkedik a magyar játékvezetés színvonala – Hanacsek Attila

Vágólapra másolva!
2023.07.19. 14:21
null
Hanacsek Attila a fejlődés ellenére most sem teljesen elégedett (Fotó: Török Attila)
Hanacsek Attila, a Magyar Labdarúgó-szövetség Játékvezetői Bizottságának elnöke szerint emelkedik a magyar játékvezetés színvonala, egyúttal a videobírónak (VAR) köszönhetően jelentősen csökkent a súlyos hibák száma az OTP Bank Ligában.

 

„Az ellenőri jelentések azt mutatják, hogy egyértelműen és vitathatatlanul fejlődik a magyar játékvezetés színvonala. Mi sem bizonyítja ezt jobban, mint hogy három bíró kapott Európa-bajnoki selejtező mérkőzést” – mondta az M1 aktuális csatornának adott interjúban Hanacsek Attila, aki megemlítette azt is, hogy mind a hat nemzetközi minősítésű bírónk feladatot kapott az európai kupasorozatok selejtezőiben.

A sportvezető arról számolt be, hogy az élvonal előző idényében mindössze 17 olyan súlyos hiba történt, amely „a mérkőzés eredményére közvetlen hatással bírhat”, ezt szerinte a VAR nélkül nem tudták volna elérni. Ezzel kapcsolatban megjegyezte, „ez olyan alacsony szám, ami soha nem fordult elő”.

Hanacsek kifejtette, hogy a VAR nélkül még hatvan ilyen hiba volt, azaz a technológia bevezetésével hetvenszázalékos csökkenést sikerült elérni, ami nagyon figyelemre méltó eredmény. Hozzátette, nemcsak a hibák száma, hanem a VAR alkalmazásának második évében a beavatkozások száma is harminc százalékkal csökkent, azaz javultak a pályán hozott döntések is. Ugyancsak javulásról számolt be a hosszú ellenőrzéseknél, amelyek száma 43 százalékkal csökkent az első VAR-os idényhez képest.

A korábbi nemzetközi játékvezető hangsúlyozta, a fejlődés ellenére most sem teljesen elégedett.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik