Eb 2024: leterroristázták az izraeli szurkolók a Fradi új igazolását

V. J.V. J.
Vágólapra másolva!
2023.06.20. 12:15
null
Mohamed Abu Fanit komoly inzultus érte (Fotó: Getty Images, archív)
Tizenhatodik mérkőzését játszotta hétfő este Izrael színeiben a nemrégiben a Ferencvároshoz igazolt Mohammed Abu Fani. A meccsen történtek fájó emléket okoztak a játékosnak, akit szélsőséges izraeli szurkolók kifütyültek, valamint durva sértésekkel illettek – vette észre a történteket a Walla! hírportál nyomán a Csakfoci.

 

Az izraeli zsidó-arab együttélés számos konfliktussal terhelt, ennek egyik szomorú megnyilvánulása volt, ami a közel-keleti állam Andorra elleni győzelme során történt.

A mérkőzés 75. percében pályára lépett a muszlim arab családból származó Mohammed Abu Fani, akit amint becseréltek, a keménymag tagjai rögtön kifütyültek, majd a „Halott vagy!” és a „Terrorista, terrorista!” rigmusokat kiabálták neki a meccs során. Az izraeli hírportál azt írja, valahányszor az FTC játékosához ért a labda, füttyszó volt hallható a stadionban.

A lefújást követően Abu Fani könnyek között hagyta el a pályát, az izraeli válogatottból pedig többen felháborodásuknak adtak hangot.

Izrael csapatkapitánya, az etiópiai zsidó származású Eli Dasza elviselhetetlennek minősítette a történteket. „Szeretjük Abu Fanit. Jó játékos és az öltözőnk egyik legfontosabb tagja, mindannyian mögötte állunk.”

A győztes gólt szerző Manor Szolomon kijelentette: „Abu Fani izraeli játékos, a mi válogatottunk mezét viseli. Nem tett semmi rosszat, fontos csapattagunk. Ő olyan ember mint én, vagy bárki más. Nincs miért szidni.”

Az izraeli szövetségi kapitány, Alon Hazan, valamint a szövetség elnöke: Sino Zwartz is elfogadhatatlannak tartja, ami történt, utóbbi azt is kijelentette, megvizsgálják, hogy a válogatott ne a jeruzsálemi Teddy Stadionban játssza a meccseit.

EURÓPA-BAJNOKI SELEJTEZŐ
4. FORDULÓ

I-CSOPORT
Izrael–Andorra 2–1 (10)
Jeruzsálem. G:
Slomo (42.), Szolomon (61.), ill. Albert Rosas (52.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik