NB I: arccsonttörést szenvedett az Újpest válogatott védője

Vágólapra másolva!
2022.03.15. 09:11
null
Kuuskra minimum hathetes kihagyás vár (Fotó: Kovács Péter)
Eltört az Újpesten futballozó Märten Kuusk arccsontja. Az észt válogatott bekk súlyos sérüléséről a lila-fehérek klubhonlapja adott hírt. Az első információk alapján legalább hathetes kihagyás vár rá.

 

Mint az ujpestfc.hu felidézte, Kuuskot a DVSC elleni meccs 69. percében kellett lecserélni. A védőt hordágyon vitték le, jégtömlővel az arcán. Az orvosi vizsgálatok igazolták az első gyanút, a futballistánál arccsonttörést állapítottak meg. A mérkőzés utáni éjszakát kórházban is kellett töltenie.

A klub hozzáteszi, a március 15-ei nemzeti ünnep után újabb vizsgálatok várnak a labdarúgóra, ezt követően döntenek arról, meg kell-e műteni. Az első diagnózisok alapján annyi biztosnak tűnik, hogy Kuusknak legalább hat hetet kell kihagynia, így legkorábban a bajnoki hajrában számíthat majd rá ismét az Újpest vezetőedzője, Milos Kruscsics.

A 17-szeres válogatott bekk télen az FC Flora Tallinntól szerződött a Megyeri útra. Az NB I-ben pillanatok alatt alapember lett: az FTC elleni tavaszi idénynyitón 20 percet kapott, azóta pedig az összes lehetséges bajnokin kezdő volt, míg a Magyar Kupában a Kisvárda elleni nyolcaddöntőt végigfutballozta, a Békéscsaba elleni negyeddöntőben pedig a második félidőre állt be csereként. Januári érkezése óta már 673 játékpercnél tart Magyarországon.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik