MTK: korábbi NB I-es játékos lett a női csapat új vezetőedzője

Vágólapra másolva!
2021.06.30. 07:41
null
Farkas Attila (balra) vezetőedző és Csopaki István szakágvezető (Fotó: mtkhungaria.hu)
Farkas Attila személyében korábbi NB I-es labdarúgó veszi át az MTK női csapatának irányítását – jelentette be a kék-fehér klub a hivatalos honlapján.

 

A 42 éves szakember – a magyarfutball.hu statisztikái szerint – több mint 150 élvonalbeli mérkőzésen szerepelt játékos-pályafutása során, futballozott a Haladásban, a Lombard Pápában, valamint az MTK-ban is.

Farkas Attila már eddig is az MTK-nál dolgozott: 2019 tavaszán csatlakozott a férfi labdarúgócsapat akkori szakmai stábjához, majd Michael Boris mellett eleinte videoelemzőként ténykedett, utána pedig két évig a német szakvezető asszisztensedzője volt. A legutóbbi idényben három NB I-es mérkőzésen megbízott edzőként ő irányította az MTK-t – írja az mtkhungaria.hu.

„Máshonnan is volt megkeresésem, a férfi labdarúgás világából is, de az MTK kötelekében szerettem volna maradni – idézi Farkas Attilát a klub honlapja. – Döntő szempont volt, hogy vezetőedzőként bizonyíthatok. Amikor valaki edzőnek áll, mindig is célja, hogy ezt a szerepkört betölthesse. Nem ismeretlen számomra a női labdarúgás világa, az elmúlt időszakban próbáltam a lehető legjobban feltérképezni a csapatot, több mérkőzést megnéztem az előző idényből. Van egy elképzelésem, hogy mi lehet az a stílus, amivel sikeresek lehetünk, de ennek érdekében sokat kell dolgoznunk, első körben meg kell ismernünk egymást.”

Farkas Attila elődje, Tóth Mihály fél évig volt az MTK női csapatának edzője, de ő a nyártól már Kuttor Attila segítőjeként dolgozik a Vasasnál.

Ami a kék-fehérek játékosállományát illeti: Németh Loretta (ETO FC Győr), Szemán-Tóth Barbara, Csányi Diána és Pápai Emőke (Grasshoppers – Svájc) mellett az eddigi első számú kapus, Samu Anna is távozott a csapattól, miközben Erős Evelin, Sipos Lilla és Nagy Virág szerződtetését már bejelentette az előző NB I-es idényben ezüstérmet szerző klub.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik