FTC: újabb három légiós távozik a női csapattól

M. D.M. D.
Vágólapra másolva!
2021.06.25. 16:55
null
Az Astra elleni kupadöntőben gólt fejelő Elizabeth Brandon a BL-selejtezőben még az FTC rendelkezésére áll (Fotó: Török Attila)
A Győrbe igazoló Tiffany Cameron mellett a portugál Vanessa Marques, a bosnyák Melisa Hasanbegovic és a Bajnokok Ligája-selejtező után az amerikai Elizabeth Brandon is távozik a Ferencváros magyar bajnok női labdarúgócsapatától – jelentette be hivatalos honlapján a zöld-fehér klub.

 

„Vanessa Marquest szerettük volna megtartani és ő is szívesen maradt volna a Ferencvárosnál, de sajnos az édesanyja betegsége miatt haza kellett költöznie Portugáliába – idézi Dörnyei Balázs vezetőedzőt a fradi.hu. Melisa Hasanbegovic szerette volna magát kipróbálni egy erősebb bajnokságban, így a portugál Sportinghoz szerződött. Sok sikert kívánunk neki további pályafutásához. Tiffany Cameron helyett más típusú támadót szeretnénk igazolni, így ő Győrben folytatja a karrierjét, neki is további sok sikert kívánunk.”

Friss hír, hogy Nagy Virág is elhagyja az FTC-t, ő a legfőbb bajnoki riválishoz, az MTK-hoz szerződött.

„Nagy Virág esete speciális volt. Természetesen szerettünk volna újabb két évvel hosszabbítani vele, ami kezdetben számára is megfelelőnek mutatkozott. Ennek fényében tettünk ajánlatot neki, de hosszú ideig semmilyen választ nem kaptunk az őt képviselő ügynökségtől. Tegnap (csütörtökön) a játékos jelezte felénk, hogy nem kíván hosszabbítani a klubbal. Ma az MTK-hoz szerződött.”

Távozik a zöld-fehérektől Elizabeth Brandon is, de az amerikai légiós a Bajnokok Ligája nyári selejtezői során még Dörnyei Balázs rendelkezésére áll.

„Komoly ajánlatot kapott az Egyesült Államokból a civil szférából, de végül úgy döntött, hogy az augusztusi Bajnokok Ligája-selejtezőkig itt marad és megpróbál segíteni a csapatnak. Mindezért meghosszabbította munkavállalás célú tartózkodási engedélyét. A csapathoz való példaértékű hozzáállásért csak tisztelni tudom” – mondta az FTC trénere, aki azt ígérte, hamarosan szerződéshosszabbításokról és új érkezőkről is beszámol a klub.

A fentebb említetteken kívül Róth Rebeka is elhagyta a zöld-fehéreket, ő az egyesült államokbeli Yale Egyetemen tanul tovább.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik