Honvéd: elnézést kérnek Kemenes nevében – nem az MLSZ a felelős

Vágólapra másolva!
2015.07.23. 15:19
Mint arról a Nemzeti Sport Online is beszámolt, a Honvéd kapusa, Kemenes Szabolcs szerdán nyilvánosan bírálta a Magyar Labdarúgó-szövetség azon határozatát, hogy szombaton 15.30 órakor, kánikulai melegben kell pályára lépniük. A kispesti klub ma közleményben kért elnézést a futballista kirohanása miatt, mert a kezdési időpontok televíziós közvetítés esetén az MTVA-tól függnek. A Honvéd közleményét az alábbiakban változtatás nélkül közöljük.  

„Egy olyan élklubnak, mint a Budapest Honvéd vagy az MTK, egyik legfontosabb feladata, hogy játékosaival úgy érjen el teljesítményt, hogy közben azok egészsége, jóléte, morálja a lehető legmegfelelőbb legyen. A labdarúgó-társadalomban senki, sem a klubvezetés, sem a játékosok, és szerintem az MLSZ funkcionáriusai sem gondolják, hogy elfogadható 38 °C-os kánikulában délután fél négykor mérkőzést játszani a Bozsik-stadionban. Ezért tartották meghökkentőnek a klubok játékosai, szurkolói, hogy az MLSZ versenybizottsága szombaton, 2015. július 25-én 15.30-ra időzítette a Budapest Honvéd–MTK mérkőzést.

Amivel sem játékosaink, sem szurkolóink nem voltak tisztában, az az, hogy a televízió által közvetítendő mérkőzések kezdési időpontját nem a szövetség, hanem az MTVA határozza meg. A magyar futballban megszokott dolog, hogy mindenért, a silány gabonaterméstől az időjárásig a Magyar Labdarúgó-szövetséget okolják. Ebbe a sajnálatos hibába esett játékosunk, Kemenes Szabolcs, aki Facebook-bejegyzésével, és mások, akik más médián keresztül kritikával illették az MLSZ-t a szombati mérkőzés időpontja miatt. Ugyan mindannyian rendkívül rossznak tartjuk a szombati időpontot, a döntésért helytelen és igazságtalan az MLSZ döntéshozóit okolni, mert nekik ebben nem volt választásuk.

Ezért fenntartván mindannyiunk véleményét a mérkőzés időpontjának helytelenségével kapcsolatban, elnézést kérünk játékosunk, Kemenes Szabolcs, és mindenki más nevében, aki rossz helyre irányította a bírálatát. Egyben kérjük a Magyar Labdarúgó-szövetséget, hogy nyisson párbeszédet az MTVA illetékeseivel, hogy a jövőben elkerülhessük az ilyen döntéseket, amelyek nyilvánvalóan nem szolgálják a magyar labdarúgás érdekét" – írja a hivatalos honlapján megjelent közleményében a Budapest Honvéd.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik