DVSC: nem megfelelő az állapota, kihagyja az edzőtábort

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.02.03. 13:36
A hétvégén két felkészülési mérkőzést játszott a DVSC-Teva labdarúgócsapata, az elsőn kiütéses győzelmet aratott a szintén NB I-es Nyíregyháza ellen, a másodikon pedig a Mezőkövesd nyert. Kondás Elemér vezetőedző a klubhonlapnak hangsúlyozta, nem különösképp számít az eredmény.

„A felkészülés ezen szakaszában nem az a fontos, hogy milyen eredmény születik – fogalmazott a szakvezető a dvsc.hu-nak. – A lényeg, hogy a munkát belefektessük a mérkőzésbe, tehát kilencvenperces terhelést kapjanak a játékosok. Emellett azért próbáljanak meg futballozni is, de a legfontosabb, hogy meglegyen a mennyiségi és minőségi futás.”

„Örömteli, hogy a Nyíregyháza elleni találkozón az eredmény így alakult, hiszen szép támadásokat vezettünk, gólokat lőttünk. A második edzőmeccs is jól szolgálta a felkészülést. Vereséget szenvedtünk ugyan, de mezőnyben egyenlő volt a két csapat. Mi is kialakítottunk helyzeteket, csak a kapu előtt gyámoltalanok voltunk, emiatt az elején két olyan gólt kaptunk, amely demoralizálta a csapatot. A futómunkával ezen a meccsen is elégedett voltam. Amit elterveztünk a hétvégére, megvalósították a játékosok. Megkapták a mérkőzésterhelést, odatették magukat. Az eredményt nem ilyenkor kell nézni, hanem amikor pontokat adnak érte.”

A vezetőedző a folytatásról és a sérültek állapotáról is beszélt a honlapnak. „Hétfőn kétszer edzettünk, és kedden is két tréning szerepel a programban. Szerdán egy foglalkozás lesz, csütörtökön reggel indulunk az edzőtáborba. Sajnos Zsidai László nem tart velünk, mert nincs olyan állapotban, hogy a többiekkel készüljön, így itthon végzi el a számára előírt munkát. Szécsi Márk szintén a rehabilitációját végzi. A többiek rendben vannak, kisebb sérülések, betegségek miatt ugyan voltak olyanok, akik kihagytak egy-két napot, de ők el tudnak utazni a csapattal.”

A DEBRECENI VSC-TEVA TÉLI FELKÉSZÜLÉSI PROGRAMJA
A felkészülés kezdete: január 8.
Edzőtábor: Törökország (Belek), február 5–16.
FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉSEK
Január 24.: DVSC–Békéscsaba 1–1 (Lázár P.)
Január 31.,: DVSC–Nyíregyháza 7–1 (Kulcsár T. 2, Sós B., Sidibe 3, Bouadla)
Január 31.,: DVSC–Mezőkövesd 1–4 (Ferenczi 11-esből)
Február 7., szombat (Belek): DVSC–Torpedo Kutaiszi (grúz) 14.00
Február 7., szombat (Belek): DVSC–Rapid Bucuresti (román) 16.00
Február 11., szerda (Belek): DVSC–FC Slovácko (cseh) 14.00
Február 11., szerda (Belek): DVSC–Peliszter (macedón) 16.00
Február 14., szombat (Belek): DVSC–Sheriff Tiraspol (moldovai) 14.00
Február 14., szombat (Belek): DVSC–Spartak Trnava (Nagyszombat; szlovák) 16.00
Február 21., szombat: DVSC–Ferencváros
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik