ETO: Nem illendő az előző edző munkáját bírálni - Miriuta

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.12.06. 10:17
Az ETO új vezetőedzője, Miriuta Vasile ma, a Honvéd elleni meccsen második alakalommal irányítja a győrieket az NB I-ben. A Nemzeti Sportnak adott interjúban csapata problémáiról beszélt.

„Még alszom egyet a végső döntésre – válaszolta Miriuta Vasile, a Győri ETO tizenegy napja kinevezett vezetőedzője arra a kérdésre, hogy a múlt héten hibázó Milos Kocics vagy Lubos Kamenár véd-e Kispesten. – A Paks ellen az utolsó pillanatban kapott potya gól két pontunkba került, bár az is igaz, a hibázás benne van a futballban. Sokkal nagyobb gondokkal szembesültem, mintsem hogy egy kapott gól miatt keseregjek."

„Nem illendő az előző edző munkáját bírálni, már csak azért sem, mert minden edző más filozófiára esküszik, más mentalitásban készíti fel a játékosait, más elképzelése van róla, hogyan nyerje meg csapata a mérkőzést. Meglehet, a véleményünk nem egyezik, ettől még lehet jó szakember – folytatta a Horváth Ferenc helyére érkezett szakvezető. – Alig több mint egy hét alatt nyilvánvalóan nem tudom megváltani a világot, és nem is szeretném, hogy okoskodónak tartsanak. Azt azonban megkövetelem, hogy a játékosok kilencven, de ha szükséges, százhúsz percen keresztül fussanak, márpedig erre egyelőre képtelen a keret."

A Honvéd és a Győr immár 134. alkalommal találkozik az élvonalban. Az örökmérleg: 46 kispesti győzelem, 42 döntetlen és 45 győri siker. A gólkülönbség 222–197 a Honvéd javára – az ETO egyrészt a mérleg kiegyenlítésére, másrészt a 200., Kispest elleni góljára hajt.

A Honvéd szeptember 13. (Bp. Honvéd–Haladás 2–0) óta nyeretlen az NB I-ben (Pietro Vierchowoddal győzött utoljára a csapat, majd ideiglenesen Jasper Adrianus de Muijnck is irányított, most pedig már Csábi József a vezetőedző), kilenc mérkőzésen mindössze három pontot szerzett. Ez a leghosszabb aktív nyeretlenségi sorozat az élvonalban. Az ETO veretlen maradt a legutóbbi három idegenbeli bajnokiján, sőt a legutóbbi kettőn kapott gól nélkül diadalmaskodott, viszont az összes tétmeccset figyelembe véve öt meccs óta nyeretlen, s ebből négyszer kikapott (háromszor a Ligakupában).

A NEMZETI SPORT SZOMBATI SZÁMÁBAN MIRIUTA BŐVEBBEN IS BESZÉL A HABITUSÁRÓL, EDZŐI FELFOGÁSÁRÓL.

LABDARÚGÓ NB I, 17. FORDULÓ
IdőpontMérkőzés (Tv)Játékvezető
December 5., péntek
19.00 Ferencváros–Lombard Pápa 2–0 Szabó Zsolt
December 6., szombat
14.00
Budapest Honvéd–Győri ETO FC (M1) Andó-Szabó Sándor
16.00
Pécsi MFC–Puskás Akadémia FC Erdős József
16.00Dunaújváros PASE–Videoton (Sport 1)Vad II István
18.00Szombathelyi Haladás–Kecskeméti TE (Sport 1) Solymosi Péter
20.00MVM-Paks–Nyíregyháza Spartacus (Sport 1)Iványi Zoltán
December 7., vasárnap
16.30Diósgyőri VTK–Újpest FC (M1) Bognár Tamás
18.30Debreceni VSC-Teva–MTK Budapest (Sport 2)Németh Ádám

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik