Kondás az év edzője, Szakály Péter az év játékosa

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.06.02. 12:13
null
Szakály Pétert választották a legjobbnak (Fotó: Szabó Miklós)
A Magyar Labdarúgó-szövetség (MLSZ) telki központjában hétfő délben ünnepélyes keretek között – szövetségi elöljárók, klubvezetők, szakemberek mellett tiszteletét tette a felkészülési meccsekre készülő válogatott keret – adták át az év legjobbjainak járó RangAdó-díjakat, immár harmadik alkalommal. Az év játékvezetője a békéscsabai Andó-Szabó Sándor lett. Az év játékosa és edzője díjat a bajnok DVSC-Teva söpörte be, előbbi Szakály Péter, utóbbi Kondás Elemér lett. A győri Kalmár Zsolt az év felfedezettje díjat kapta.

AZ ÉV JÁTÉKOSA

Az év játékosa Szakály Péter (DVSC-Teva) lett. A díjat Nyilasi Tibortól vehette át. Jelölést kapott még Kulcsár Tamás (DVSC-Teva) és Leonardo (FTC).

Az év női játékosa az osztrákok légiósa, Heike Manhart (Viktória) lett. A díjat Vági Mártontól és Ilyés Gábortól vehette át. Jelölést kapott még Bíró Barbara (Újpest) és Zeller Dóra (FTC).

A díj átadása előtt az ExperiDance táncolt el egy meccset – virtuális labdával természetesen, Hajdú B. István műsorvezető meg is jegyezte, mindig tudta, hogy a labda nélküli futball az igazi erősségünk –, némi szurkolással körítve.

A végeredmény az élvonalbeli klubok által leadott szavazatok alapján alakult ki. A férfiaknál és a nőknél az év edzőjét, játékosát és felfedezettjét díjazták, továbbá a játékvezetőt és a legsportszerűbb csapatot.

Az eseményen két közönségdíjat is átadtak: a legszebb gólt szerző játékost ismerték el, valamint a szurkolók is megválaszthatták a szezon legjobb futballistáját.


AZ ÉV FELFEDEZETTJE

Az év felfedezettje Kalmár Zsolt (Győri ETO) lett, a díjat Bánki Eriktől vehette át. Jelölt volt még Márkvárt Dávid (Pécsi MFC) és Radó András (Haladás).

Török Gábor, a női bizottság elnöke adta át az év női felfedezettjének járó díjat Kaján Zsanettnek (FTC). Jelölt volt még Magyarics Zoé (Viktória FC) és Szabó Viktória (FTC).


AZ ÉV EDZŐJE

Az év edzője a bajnokcsapat trénere, Kondás Elemér (DVSC-Teva) lett. A díjat Gellei Imrétől vehette át.
Jelölést kapott még Artner Tamás (Haladás) és Horváth Ferenc (MVM-Paks, Győri ETO). A szezon legsportszerűbb csapata az MTK lett, Domonyai László klubigazgató épp akkor lépett be a terembe, amikor a színpadra szólították, mentségére szóljon, ligaülésről érkezett.

KABÁTÉ AZ ÉV GÓLJA ÉS A SZURKOLÓI DÍJ

Az év gólját Kabát Péter (Újpest) szerezte, a díjat Barbalics Milán és Vági Márton adta át. Jelölést kapott még Bacsa Patrik (DVTK) és Julian Jenner (FTC).

Kabátot meglepte győzelme, hiszen meglátása szerint nem az övé volt a legszebb gól a szezonban.

A szurkolók szavazati alapján – ahogy tavaly, úgy idén is – Kabát Péter (Újpest) az év legjobb labdarúgójának járó díjat is átvehette, Muhamed Besic (FTC) és Leonardo (FTC) előtt.

A gólkirályi címért járó Deák Ferenc díjat az 1998-ban, 76 éves korában elhunyt klasszis özvegye adta át az egyaránt 18-18 góllal záró Simon Attilának (MVM-Paks) és Nikolics Nemanjának (Videoton), igaz, utóbbinak csak virtuálisan, hiszen nem volt jelen az eseményen.

Ezt követően a HoneyBeast nevű formáció bemutatta a nyári, magyarországi rendezésű U19-es Európa-bajnokság hivatalos dalát, majd legismertebb számával, A legnagyobb hőssel zárt.

KABÁT PÉTER: LÁTSZIK, HOGY AZ ÚJPESTI SZURKOLÓK MENNYIRE SZERETNEK

KABÁT PÉTER GÓLJA



AZ ÉV JÁTÉKVEZETŐJE

A telt házas bálteremben tartott ceremóniának Takács Rita és Hajdú B. István volt a házigazdája, köszöntőjüket pedig Tóth Gabi popénekesnő eladása követte, aki fekete, testre feszülő miniruhában, spanyolosra vett feltűzött hajjal érkezett a színpadra. Második száma a vb-dal (Miénk a világ!) magyar verziója volt, amelynek interpretálására külföldről kapott felkérést.

A díjakat Berzi Sándor és Puhl Sándor adta át a győzteseknek. A győztes mellett jelölt volt még Kassai Viktor és Erdős József.

Az év játékvezetője a békéscsabai Andó-Szabó Sándor lett.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik