Foci, freestyle, zene

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.05.10. 16:07
Színes programokra, büszke szülőkre és izgalmas mérkőzésekre van kilátás a huszonhetedik alkalommal megrendezésre kerülő Telekom Labdarúgó Diákolimpia budapesti döntőjében.

Az általános és középiskolás diákok számára meghirdetett versenyben számos sportolni vágyó gyerek léphet pályára, a program célja elsősorban a testmozgás, a sportolás támogatása, ugyanakkor megéri jól szerepelni a tornán, hiszen a korcsoportjukban első háromba jutó, felsőoktatási intézményekbe jelentkező fiatalok tíz többletponttal gazdagodnak a felvételi során.

A hétvégi mérkőzéseknek tehát már komoly tétjük van, hiszen a pénteken megkezdődött megyei döntőkben a május végén, illetve június elején rendezendő országos döntőbe juthatnak az iskolai csapatok, melynek Pécs és Fonyódliget ad otthont. A tizenkilenc megye versenyközpontjaiban hét korosztály fiú- és lánycsapatai vesznek részt, a budapesti döntőt vasárnap, a Fáy utcai Vasas-sporttelepen rendezik meg.

A megnyitóra délelőtt fél tízkor kerül sor, majd tíz órától a 6-12 éves focisták meccseivel kezdetét veszi a döntő, az idősebb korosztály (13-18 év) délután egy órától lép pályára. A hatvankét csapatban mintegy hétszáz gyerek bűvöli majd a labdát, de korcsoportonként – akárcsak a többi megyében – csak egy juthat be az országos döntőbe.

A nap folyamán az összes tavalyi győztes pályára lép, köztük a Szent-Györgyi Albert 12 évfolyamos Iskola leánycsapata is, amely 2013-ban a bordeaux-i ISF iskolai világbajnokságon bronzérmet szerzett. A hangulatra vélhetően nem lesz panasz, különösen, hogy a nézők a torna során Hajdú B. István szakkommentárjait is hallhatják.

A több ezer ifjú labdarúgó-palántát megmozgató verseny lebonyolításához a tavalyi évhez hasonlóan idén is a Magyar Telekom nyújt segítséget a Magyar Diáksport-szövetségnek, aminek köszönhetően a mérkőzéseken kívül további élményekkel is gazdagodhatnak a fiatalok. A nap folyamán a háromszoros freestyle-világbajnok Szász Kittitől is elleshetnek egy-két bámulatos trükköt a kilátogatók, de a gyerekek találkozhatnak a Videoton 79-szeres válogatott labdarúgójával, Juhász Rolanddal, valamint Mészöly Gézával, a magyar U19-es válogatott szövetségi kapitányával is. De, hogy ne csak a döntő sport oldaláról essen szó, vasárnap ott lesz a könnyed stílusáról elhíresült Animal Cannibals zenekar is.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik