Újpest: nem csak Szélesivel nem kötött szerződést az új kft.

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
2014.04.03. 18:05
Visontai Csongor, az Újpest FC jogi képviselője a Digi Sport Reggeli Start című műsorában elmondta, nem csak Szélesi Zoltánnal nem kötött szerződést az új kft., konkrét játékost azonban nem kívánt megnevezni.

„A felszámolási eljárás elindításával egy sportvállalkozás elveszíti az indulási jogát, és a játékosok játékjogát. Nem is értem, ha valaki hitelező, miért akar felszámoltatni, mert akkor teljesen kiürül a sportvállalkozás. Ez történt az Újpest FC kft.-vel is, a játékosok szabadon igazolhatóvá váltak, és Duchatelet úr az új kft. nevében mindenkinek ajánlatot tett, és tárgyalt velük. Volt, akivel megegyezett, és volt, akivel nem egyezett meg. Szélesi Zoltánnal nem egyezett meg, az elnök úr nekem azt mondta, nem írt alá semmilyen szerződést Szélesivel. Egy munkaszerződés csak írásban jöhet létre, és mind a két félnek alá kell írnia. Szélesin kívül majdnem mindenkivel sikerült megegyezni" – mondta el Visontai Csongor a Digi Sport Reggeli Start című műsorában, azt azonban nem nevezte meg, kivel nem tudott még szerződést kötni az új kft. Az ügyvéd ugyanakkor elmondta, köszönet illeti a játékosokat, hiszen szabadon igazolhatóként bárhova elmehettek volna, de a nagy többség mégis maradt.

Pénteki nappal megindult a felszámolás a régi kft. ellen, a hitelezőknek negyven napjuk van ara, hogy benyújtsák igényeiket, a felszámoló besorolja ezeket, és ez alapján történik meg a kifizetés. A törvény a munkabér jellegű követeléseket első helyre teszi, így ha Rajczi Péter és Szabó Bence megnyeri a munkaügyi perüket, nagy valószínűséggel hozzájuthatnak a pénzükhöz.

Visontai újfent megerősítette, hogy méltányossági alapon, egyedi esetben van mód arra, hogy elérjék az UEFA-nál, ne tiltsák el őket három évre a nemzetközi kupaszerepléstől.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik