Újpest: Szélesi lemondott a fizetése feléről, újra kerettag

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.03.28. 07:34
null
Szélesi Zoltán örül, hogy pályafutásában ismét a labda kerül főszerepbe (Fotó: Fuszek Gábor)
A Pécsi MFC elleni Magyar Kupa-negyeddöntő visszavágóján – mondhatni, szinte váratlanul – ismét pályára lépett Szélesi Zoltán, az Újpest FC labdarúgója. A válogatott védőnek nem volt olcsó a csapatba kerülés: a Nemzeti Sportnak elmondta, fizetése feléről kellett lemondania, hogy ismét az első csapat keretének tagja lehessen.

 

– Két éve a Fradi elleni bajnokival tért vissza Újpestre, meglehet, a jövő heti derbi újfent a visszatérés jegyében telik.
– Elképzelhető, hogy az lesz az első idei bajnokim, ez az edzőmön múlik. Illetve annyiban természetesen rajtam, hogy minden edzésen a tudásom legjavát kell nyújtanom, igazolandó, hogy számíthat rám.

– A nemkívánatos Szélesi Zoltánból hogyan lett egyszeriben ismét kerettag?
– Hogy rövid legyek, úgy, hogy lemondtam a fizetésem jelentős hányadáról.

– Sejtettük, elvégre nyár óta tartott a Szélesi kontra Újpest ügy, de miért ilyen lassan érett meg önben az elhatározás?

– Engem öt hónapig senki sem tájékoztatott arról, mi az ára annak, hogy játsszak. Annyit tudtam, hogy a megszüntetett NB II-es csapat öltözőjét használva, annak az együttesnek a felszerelésében készülhetek másod-, harmad- vagy negyedmagammal. Víg Péter tulajdonképpen mint személyi edzőm tartotta bennem a lelket, ha kellett, odavágott, ha kellett istápolt, de többen is biztattak, hogy hívnak még az első csapattól. Aztán – beszélgetést kezdeményezve a tulajdonos úrral – kiderült, a büdzsét illetően változtak az elképzelések, ezek után elindult egyfajta tárgyalássorozat az elnök úr és az engem képviselő Gém Zoltán barátom között, ennek során Roderick Duchatelet-t próbálták meggyőzni arról, talán luxus az akkor még korántsem szárnyaló Újpest részéről mellőzni egy ereje teljében lévő, huszonhétszeres válogatott játékost. A megbeszélések vége az lett, hogy lemondtam a fizetésem feléről.

– Mi az, amit a legkeservesebben élt meg az elmúlt hónapokban?
– Az ember nem azért lesz futballista, hogy aztán egyedül körözzön az üres stadionban, hanem hogy meccseket játsszon. Öt hónapon át napi két edzésen vettem részt, a fizikumommal nincs baj, de társak nélkül kicsit bohóckodás az egész. Örülök, hogy végül megoldás született, és hogy a törökországi edzőtábort követően visszatérhettem a keretbe, annak pedig különösképp, hogy hosszú hetek közös munkája után Nebojsa Vignjevics megszavazott nekem húsz percet a kupanegyeddöntőben. Nagy föényben játszó, hatalmas előny birtokában futballozó csapatba szállhattam be, már csak emiatt sem szabad messzemenő következtetéseket levonni a játékomat illetően, azon vagyok, hogy mihamarabb felépítsem magam. Mindenesetre amikor az oldalvonal mellett ácsorogva meghallottam, hogy a közönség éltet, három-négyszáz meccs ide vagy oda, libabőrös lettem.

HITTE-E, HOGY KÉPES ILYEN NYERŐ SZÉRIÁRA A CSAPAT? MI VÁRHATÓ A FRADI ELLEN, LESZ-E ELŐZÉS? VÁLASZOK A NEMZETI SPORT PÉNTEKI SZÁMÁBAN, AMELYET ELOLVASHAT DIGITÁLIS FORMÁBAN IS!

KABÁT: ÚJPEST–FRADI NÉLKÜL NEM LENNE IGAZI A BAJNOKSÁG
Kabát Péter a játékosok nevében a Sport Klub Dodzsem című műsorában elmondta: rég vártak már a hírre, miszerint megmenekült az Újpest.

„Természetesen nagyon örülök, erre vártunk több héten keresztül. Örülök, hogy végre pont került az ügy végére, mindenkinek jó, hogy ez eldőlt, és az Újpestnek mindenképpen az élvonalban a helye. Az Újpest focicsapata nélkül nincs magyar labdarúgás, egy Újpest–Fradi vagy Fradi–Újpest nélkül sem lenne igazi a bajnokság. A Fradi kizárása sem tett jót a magyar focinak. Nagyon örülök, azt hiszem, mondhatom ezt az egész csapat nevében” – nyilatkozta az újpestiek csatára.

„Most kezd összeállni a csapat. Nagyon sok a külföldi játékos, a légiós, kellett idő a beépülésükre – mondta Kabát arról, minek köszönhető az elmúlt hetek jó lila-fehér formája. – Az edzőnk tud a játékosok nyelvén beszélni, és folyamatosan azt mondta nekünk, hogy mi a problémákkal ne foglalkozzunk, és jöttek sorban a mérkőzések is. Rugdossuk a gólokat, felszabadultan játszunk, de olyan magyarázatot adni, amiben benne van a miért. A Diósgyőr ellen ötezren voltak a meccsen, amire rég volt példa, a szurkolóink is kiállnak mellettünk. Remélem, hogy ez a folytatásban is így lesz. Szeretnénk megnyerni a Magyar Kupát, amelyben a legjobb négy között vagyunk, és a bajnokságban is szeretnénk előrébb kapaszkodni.”

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik