PAFC: Lothar Matthäust elbűvölte a Pancho Aréna

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.04.28. 22:46
Lothar Matthäus, a magyar labdarúgó-válogatott korábbi szövetségi kapitánya nagyon élvezte a Pancho Aréna múlt heti megnyitóját, és büszke arra, hogy Orbán Viktor miniszterelnök, akadémiaalapító jobbján ülhetett az eseményen – mindezt az uefa.comnak adott és a Puskás Akadémia honlapján hétfőn megjelent interjúból tudhatjuk meg.

„Kellemesen meglepődtem, nagyon tetszik a stílusa a stadionnak – szép és bájos, tényleg úgy éreztem, mintha színházban lettem volna. Gratulálok Orbán Viktornak és mindenkinek, aki részt vett ebben a munkában" – idéz a pfla.hu az interjúból.

Lothar Matthäus elmondta: a labdarúgás szórakoztatja az embereket, élményeket nyújt nekik – sokaknál a hétvége elengedhetetlen része a meccsre járás –, ezért a stadionépítés nagyon jó befektetés a jövőre nézve, a következő harminc, negyven vagy ötven évre.

„Ezért nem értem az olyan kritikákat, amelyek szerint nem kellett ez a stadion – folytatódik a Matthäus-interjú. – Az embereknek szükségük van a megfelelő infrastruktúrára, hogy kilátogassanak bármilyen eseményre. Amikor színházba megy valaki, kulturált környezetre is vágyik. Meg lehet nézni, ahol jó futball van Európában vagy máshol a világon, ott jó az infrastruktúra is. Olyan emberekre van szükség, akik segíteni akarnak, és a jelenlegi miniszterelnöknek semmi sem lehetetlen. Látom a pozitív változást a magyar labdarúgásban."

Lothar Matthäus úgy véli, ez a beruházás nem csak a pénzről szól.

„Nem tudom, hogy az emberek miért csak a pénzről beszélnek folyton – ez egy befektetés a gyermekeknek, hogy legyen nekik egy csodás hely, ahol focizhatnak, és futballt nézhetnek. Magyarországon sokan német csapatnak, spanyolnak, olasznak vagy angolnak szurkolnak, de kell egy jó magyar válogatott, amelyért lehet rajongani. Puskás Magyarországon a futball örök bálványa, és ez sokat segíthet az ügynek."

A német legenda nem titkolta: büszke, hogy Orbán Viktor mellett ülhetett, akiről régóta tudja, hogy „nagy futballrajongó".

„Tetszik, amit csinál, hogy segíteni próbál abban, hogy a magyar futball ismét olyan jó legyen, mint régen volt. Már csak ezért is óriási megtiszteltetés, hogy meghívott erre az eseményre, és maga mellé ültetett" – zárta a beszélgetést Matthäus.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik