Kaposvár: Illés nem ért egyet Selymes listájával, de támogatja az edzőt

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.01.13. 07:38
Illés János, a Kaposvári Rákóczi ügyvezetője a Nemzeti Sportnak elmondta: nem feltétlenül ért egyet a Selymes Tibor vezetőedző által összeállított szabadlistán szereplő nevekkel, ám támogatja a keretben radikális változtatásokat tervező trénert.

„Ügyvezetőként elfogadom a vezetőedző szakmai elképzeléseit, elvégre tárgyalásunk elején közölte, milyen feltételekkel lát esélyt a bennmaradásra – mondta Illés János, a Rákóczi ügyvezetője a Nemzeti Sportnak. – Ha a névsorral nem is értek egyet, kötelességem támogatni a vezetőedzőt, mert a szakmai álláspontja a mérvadó. Nyilvánvaló, a szűkösebb kerettel kockázatot vállalunk, de a kapusok mellett öt mezőnyjátékost is igazolunk. Hozzáteszem ingyen, pénzért ugyanis nem áll módunkban szerződtetni senkit.”

Oláh Lóránt (fehérben) maga is számított rá, hogy elküldik: 
„Rosszul futballoztam az ősszel!” (Fotó: Szabó Miklós)
Oláh Lóránt (fehérben) maga is számított rá, hogy elküldik: „Rosszul futballoztam az ősszel!” (Fotó: Szabó Miklós)

Selymes Tibor megítélése szerint nyolc labdarúgó, Marko Ranilovic, Jánvári Gábor, Oláh Lóránt, Stjepan Babic, Bojan Pavlovics, Major Ádám, Waltner Róbert és Dankwah Addo nem tudja segíteni a csapat munkáját a kiesés elleni harcban, így a szakmai stáb nem tart rájuk igényt a továbbiakban. Bojan Vrucina már a téli szünet elején távozott, Adrian Markus és Iulian Petrache is továbbáll, Posza Zsolt alacsonyabb osztályban folytatná. A távozók helyére persze hozni kell új embereket, Selymes Tibor a várható érkezőkről beszélt.

„Valójában valamennyi kiszemeltet ismerem, tehát lényegében nem a képességbeli tudásuk érdekel, hanem az erőnléti állapotuk – kezdte Selymes Tibor. – Ellenben az elküldött játékosoktól nem kizárólag a heti teszteredmények alapján válunk meg. Felvételről megnéztem a csapat öt-hat őszi bajnokiját, és számomra egyértelmű, hogy akiket szerződtetni szeretnék, minőségi és nagyobb munkabírású játékosok. Márpedig feszített tavaszi idény vár a csapatra, a kilenc pont nagyon kevés, ráadásul nyolc pont a lemaradásunk a bennmaradást jelentő tizennegyedik helytől. Mindössze tizenhárom mérkőzésen kellene ledolgoznunk a hátrányt, miközben nyilvánvalóan a riválisok is szereznek pontokat. Kockázatos vállalkozás, éppen ezért szükséges más mentalitású játékosok szerepeltetése.”

Egyelőre az érkezők névsorában egy ember szerepel, a ZTE-től szerződtetett Safet Jahic. Balajcza Szabolcs biztosan nem szerződik a Rákóczihoz – a Nemzeti Sportnak elmondta, a nyárig Újpesten marad –, a Selymes Tiborral a Sageata Navodari csapatában együtt dolgozó Pogacsics Krisztián viszont kiköthet Kaposváron.

TÉLI JÁTÉKOSMOZGÁS A KAPOSVÁRI RÁKÓCZINÁL
Érkezők: Safet Jahic (szlovén, ZTE FC)
Távozott/távozhat: Dankwah Addo (ghánai, ?), Stjepan Babic (horvát, ?), Jánvári Gábor (?), Major Ádám (?), Adrian Markus (román, Poli Timisoara? – Románia), Oláh Lóránt (?),Bojan Pavlovics (szerb, ?), Iulian Petrache (román, ?), Posza Zsolt (?), Marko Ranilovic (szlovén, ?), Bojan Vrucina (horvát, Istria? – Horvátország), Waltner Róbert (?)
Kiszemeltek:André Alves dos Santos (brazil, szabadon igazolható, legutóbb Dubai CSC – Egyesült Arab Emírségek), Pogacsics Krisztián (Sageata – román)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik