Leverkusen: magyar kapustehetségek érkeztek

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.10.05. 07:41
A történet még tavasszal kezdődött Szombathelyen, és mostanra eljutott Leverkusenig. A kapuit márciusban megnyitó Király Gábor Nemzetközi Kapusiskola együttműködési megállapodást kötött a Bayer Leverkusennel.

„Bár még csak októbert írunk, kijelenthető: amit kétezer- tizenháromra terveztünk, maximálisan megvalósítottuk – újságolta a 89-szeres válogatott Király Gábor. – Amikor elkezdtük a munkát, bevallom, nem is gondoltam volna, hogy mostanra eljutunk idáig. Szerencsére beigazolódott, hogy jó úton indultunk el. Az egyik célunk az volt, hogy hozzánk ne divatból jöjjenek a gyerekek. Kizárólag olyanokkal foglalkozunk, akikben megvan a kellő alázat és kitartás, akiknek feltett szándékuk, hogy kapusok lesznek. Az első turnusra sokan jelentkeztek, végül csak heten érkeztek meg, mert esett az eső és hideg volt. Az a hét viszont csúszott-mászott a sárban, mit sem törődve vele, hogy megfázik-e. Büszke voltam rájuk! És persze beszálltam közéjük."

Azt a tábort azóta már négy követte, és – itt jön képbe a Bajnokok Ligája-résztvevővel kötött egyezség – az első három csoport legjobbjának választott Varga Szabolcs, Horváth Brúnó és Kovács Harald Engelbert már járt Leverkusenben, Király Gábor korábbi csapatánál. Sőt, nemcsak ott járt, két napon át edzett is a Bayer korosztályos csapatával. Hogy a BayArenában tett látogatásról, a felnőttegyüttes két tagjának, Sebastian Boenischnek és – a Real Sociedad elleni szerdai BL-meccsen győztes gólt szerző – Jens Hegelernek a társaságában elköltött ebédről, valamint az első, illetve második számú kapussal, Bernd Lenóval és Andrés Paloppal készült közös fotókról már ne is beszéljünk. És folytatása következik: a negyedik, az ötödik és az október végén sorra kerülő hatodik turnus legügyesebb kapusára is hasonló élmény vár.

KIRÁLY GÁBOR A NEMZETI SPORT SZOMBATI SZÁMÁBAN RÉSZLETESEN IS BESZÉL A LEVERKUSENI FOGADTATÁSRÓL, A JÖVŐRE VONATKOZÓ TERVEKRŐL.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik