Moniz: Böde a hollandoknak is lőhetne ilyen gólt!

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.09.15. 10:42
null
Böde Dániel góljával szerzett vezetést tegnap a Ferencváros Pápán (Fotó: Veres Viktor)
A labdarúgó NB I 7. fordulójának tegnapi meccseit követő edzői értékelésekben sok mindenről szó esett. A Pápán győztes Ferencváros holland mestere, Ricardo Moniz például arról beszélt, hogy Böde Dániel a hollandok elleni vb-selejtezőn is lőhetne egy olyan gólt, mint a Lombardnak. A kispesti Marco Rossi viszont kikérte magának a Mezőkövesd elleni vereség után a szurkolóktól kapott, véleménye szerint igaztalan ócsárlást. A szombathelyi Artner Tamás a meglepő taktikai húzásáról beszélt az újpesti döntetlent követően, míg a diósgyőri Tomiszlav Szivics a Puskás Akadémia elleni sikert követően sincs elájulva csapatától – mestermérlegek.

LOMBARD PÁPA–FERENCVÁROS 0–2

TÓTH BÁLINT, A LOMBARD PÁPA VEZETŐEDZŐJE: – Böde Dániel gyakorlatilag húsz-harminc méteren keresztül vezethette a labdát az első gól előtt, mi behátráltunk, ez védekezésbeli hiba. Ez nem véletlen, a balszerencse üldöz minket. Mecinovics még nem játszott idén bajnokit, a belső védőink folyamatosan lesérülnek. Amellett, hogy gratulálok a Ferencvárosnak, szerintem jó meccset játszottunk, sikerült becsülettel helytállnunk, időnként jól is futballoztunk. Mi nem rúgtuk be a helyzeteket, ezt a Fradi ellen nem engedhetjük meg magunknak – nyilatkozta a Sport Tv kameráinak a szakember a meccs után.

A FRADI MECCSÉN TÖBBEN VOLTAK, MINT A TÖBBIN ÖSSZESEN
A labdarúgó NB I 7. fordulója eddig kiugróan alacsony nézőszámokat hozott. A Lombard Pápa–Ferencváros meccset ugyan 4000-en látták a helyszínen, az összes többi találkozót viszont csak 3300-an. A labdarúgó NB I 7. fordulója eddig kiugróan alacsony nézőszámokat hozott. A Lombard Pápa–Ferencváros meccset ugyan 4000-en látták a helyszínen, az összes többi találkozót viszont csak 3300-an. Részleteket itt olvashat!

RICARDO MONIZ, A FERENCVÁROS VEZETŐEDZŐJE: – Uraltuk a játékot. Nem rúgtuk meg elég gyorsan a második találatot, s nem szereztünk elegendő gólt, így volt a végén egy kis problémánk – kezdte mondandóját Ricardo Moniz magyarul, majd ezután anyanyelvére váltott. – Meg kell szokniuk még egymást a játékosoknak, Besic és Mateos betegséggel küszködött a meccs előtt, Adamstől pedig azt várjuk, többször kerüljön a védelem mögé, hogy még több labdát adhasson be. Fontos volt Gerson szerepe is a védelem előtt. Diallo és Böde jól kiegészítik egymást, előbbi mozgékonyságával segíti Böde játékát. Szeretnénk, ha Böde minél több ehhez hasonló gólt szerezne, akár a hollandok ellen is a válogatottban.



ÚJPEST–HALADÁS 1–1

KOZMA ISTVÁN, AZ ÚJPEST VEZETŐEDZŐJE:
– Amikor vezettünk, többet kellett volna birtokolnunk a labdát. Néha elkapkodtuk a lehetőségeket, és akkor is mentünk volna előre, amikor erre nem volt esély. Az első félidőben rossz felfogásban játszottunk. A második félidőt jól kezdtük, és vezettünk is. Ekkor a kapu előtt nem volt veszélyes a Haladás, nekünk viszont volt helyzetünk bőven, de nem tudtuk eldönteni a meccset. Sajnos a végén egy buta hibából gólt kaptunk – fogalmazott a szakember, aki az újoncokra is kitért. – Pierre-Yves Ngawa technikás, gyors védő, erősödtünk vele. Asmir Suljic még szokja a közeget, de a második félidőben már ő is felpörgött, erősítést jelent nekünk.

ARTNER TAMÁS, A HALADÁS VEZETŐEDZŐJE: – Az Újpest két belső támadóval és két, bátran előretörő szélsővel szokott rohamozni, erre fel kellett készülni – indokolta az ötvédős felállást a szakember. – Az Újpest nem tudott mit kezdeni ezzel a rendszerrel, nem is voltak helyzetei az első félidőben, reális volt a döntetlen. A fordulás után jól kezdett a hazai csapat, vezetést szerzett, de utána stabilabbak lettünk, és a végén értékes pontot szereztünk.



PUSKÁS AKADÉMIA–DIÓSGYŐR 0–2

BENCZÉS MIKLÓS, A PUSKÁS AKADÉMIA VEZETŐEDZŐJE: – Korábbi mérkőzéseinken nagyon sok gólt kaptunk, ezért szervezettebbé akartuk tenni a csapatot. Ez sikerült is, hiszen amíg egyenlő létszámban voltunk a pályán, nem kaptunk gólt. Ezt követően azonban elkövettünk két nagy hibát, amelynek két kiállítás lett a vége, és két gólt kaptunk.

TOMISZLAV SZIVICS, A DIÓSGYŐR VEZETŐEDZŐJE: – Nagyon tetszik a mérkőzés végeredménye, ugyanakkor a mutatott játékunk már nem annyira. Nagy feszültség volt bennünk, görcsösek voltunk, de kétségtelenül megérdemeltük a sikert. A korábbi mérkőzéseinken is voltak az ellenfélnek helyzetei, ezúttal is így történt. Igaz, gólt nem kaptunk, de mint mondtam, a játékunk messze nem tökéletes, van miben előrelépni. Nem vagyok elájulva. Szeretném, ha a csapatom úgy játszana, ahogy én elgondolom, ettől még azért távol állunk. Ugyanakkor a három megnyert meccsünkből kettő is idegenbeli találkozó volt, ez hatalmas előrelépés az előző évadhoz képest.


BUDAPEST HONVÉD–MEZŐKÖVESD 0–2

MARCO ROSSI, A HONVÉD VEZETŐEDZŐJE: – Az első félidőben szinte egykapuztunk. Az történt a pályán, amit mi akartunk, erre kaptunk egy balszerencsés gólt. Tény, hogy sok hibával játszottunk, főleg hátul bakiztunk. De így is győznünk kellett volna, hiszen összeszámoltam, tíz helyzetet rontottunk el. Dolgozunk becsülettel, aztán szerencsénk sincs, elhibáztuk a ziccereket, buta gólokat kapunk, s egyre több kritikát a lelátóról. Nem könnyű ezt elviselni. Lehet, hogy olykor gyengébb a teljesítmény, de kikérem magamnak, hogy azért játszatok olasz játékosokat, mert én is olasz vagyok. Minden futballistám küzd, legyen magyar, afrikai, vagy olasz, nem tűröm, hogy igaztalanul ócsároljanak engem, vagy a játékosaimat – fogalmazott a sajtótájékoztatón a szakember, aki a boon.hu-nak hozzátette – Én akár távozhatom is Kispestről, vannak ajánlataim, nekem nem muszáj itt dolgoznom.”

VÉBER GYÖRGY, A MEZŐKÖVESD VEZETŐEDZŐJE: – Nagyjából az történt a pályán, amit vártunk. Tudtuk a Honvédról, hogy gyors futballt játszik, a széleken próbál meg az ellenfél védelme mögé jutni, és mélységi átadásokkal operál. Ez ma is így zajlott. A hazai mezőnyfölény ellenére jókor szereztünk vezetést, és onnantól kezdve megnyugodtunk. A szünet után fokozta a tempót a Honvéd, rendre a mi térfelünkön zajlottak az események, de én nem láttam úgy, hogy helyzetek sokaságát rontották volna el a hazaiak. A védelmünk jól állt a lábán, arról nem is beszélve, hogy a kontráinkban rendre benne volt a gól. Azt gondolom, hogy a csapat a szervezett, odaadó, lelkes játékával rászolgált a győzelemre. Rendkívül értékes sikert arattunk.

KTE-PHOENIX MECANO–PÉCSI MFC 2–5

BEKŐ BALÁZS, A KTE VEZETŐEDZŐJE: – Nagyszerűen kezdtük a mérkőzést, vezettünk, kapufát lőttünk, de hogy utána mi történt, az alaposabb elemzést igényel. Olyan szinten estünk szét, ami számomra megmagyarázhatatlan. A fordulás után újra kellett építeni a játékunkat, de sajnos gyorsan gólt kaptunk. Próbáltuk ismét elkapni a fonalat, de addigra már a hitünket is elveszítettük, ezért lett ilyen nagy különbségű vereség a vége. Ez nem volt benne a meccsben. Fejetlenül rohangáltunk össze-vissza, meg kell vizsgálni, miért, és ezen sürgősen változtatni kell.

LŐRINCZ EMIL, A PMFC VEZETŐEDZŐJE: – Lehet, kell egy kisebbfajta pofon a srácoknak, hogy magukhoz térjenek – mondta a 0–2-es kezdés kapcsán a szakember. – Az elején bent maradtunk az öltözőben, szabadrúgásból és tizenegyesből kaptunk gólt, aztán nagy nehezen magunkhoz tértünk, és gyorsan egyenlítettünk. Az öltözőben azt mondtuk a srácoknak, ha már ledolgoztuk a kétgólos hátrányt, meg kell nyernünk a meccset. A harmadik gól után az történt a pályán, amit mi akartunk. Pölöskey Péter ismét gólt lőtt, és a fiatal Márkvárt Dávid is remek ütemben érkezett a kapu elé. Dávid legutóbb tizenkét éves korában fejelt gólt. Épp itt volt az ideje az ismétlésnek.

NB I, 7. FORDULÓ – PROGRAM
Időpont Mérkőzés (Tv) Játékvezető
Szeptember 13., péntek
19.00 MVM Paks–Kaposvári Rákóczi 2–0
Farkas Ádám
Szeptember 14., szombat
14.00 Újpest FC–Szombathelyi Haladás 1–1
Erdős József
16.00 KTE-Phoenix Mecano–Pécsi MFC 2–5
Becséri Dániel
16.00 Puskás Akadémia FC–Diósgyőri VTK 0–2 Solymosi Péter
18.00
Budapest Honvéd–Mezőkövesd 0–2
Bognár Tamás

20.00

Lombard Pápa–Ferencváros 0–2
Kassai Viktor
Szeptember 15., vasárnap
16.30 Debreceni VSC-Teva–Videoton FC (M1) Vad II István
18.30 MTK Budapest–Győri ETO FC (Sport2)
Andó-Szabó Sándor
TABELLAGÓLLÖVŐLISTA, JÁTÉKOSSTATISZTIKÁKMENETRENDEREDMÉNYEK
AZ ÁLLÁS
1. Videoton FC 6 5 1 16– 3 +13 16
2. Ferencváros 7 5 2 10– 8 +2 15
3. Debreceni VSC-Teva 6 4 1 1 18– 5 +13 13
4. MVM Paks 7 4 1 2 12–10 +2 13
5. Diósgyőri VTK 7 3 3 1 9– 8 +1 12
6. Lombard Pápa FC 7 3 1 3 7– 7 0 10
7. Pécsi MFC 7 3 1 3 12–13 –1 10
8. Haladás 7 2 4 1 9– 9 0 10
9. Mezőkövesd 7 3 4 12–15 –3 9
10. Újpest FC 7 2 3 2 13–10 +3 9
11. Budapest Honvéd 7 2 2 3 10– 8 +2 8
12. Kecskeméti TE 7 2 2 3 11–16 –5 8
13. Győri ETO FC
6 1 4 1 8– 7 +1 7
14. MTK Budapest 6 1 1 4 5– 8 –3 4
15. Puskás Akadémia FC 7 1 1 5 5–15 –10 4
16. Kaposvári Rákóczi 7 1 6 4–19 –15 1
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik