FTC: A férfias játékot szeretem, nem az alattomosat - Gerson

Vágólapra másolva!
2013.08.16. 11:52
A labdarúgó NB I-ben szereplő Ferencváros védője, a csütörtökön szerződtetett Gerson új klubja honlapjának elmondta: már akkor tudta, hogy az FTC-hez fog igazolni, amikor Ricardo Moniz vezetőedző meghívta őt a fővárosi csapathoz.

„Éreztem, hogy ide fogok igazolni. Boldog vagyok, mert egy nagy múltú, nagy célokért küzdő egyesület játékosa lehetek. Őszinte leszek, én már akkor a Fradi játékosának éreztem magam, amikor Ricardo Moniz elhívott a csapathoz. A vezetőedzőt még Ausztriában ismertem meg, amikor ő volt a Red Bull Salzburg trénere. Igazi karakter, mindenki ismeri” – nyilatkozta a fradi.hu-nak Gerson.Gerson.

A 21 esztendős játékos legutóbb a Rapid Wien csapatában szerepelt az SV Kapfenberg kölcsönjátékosaként. A védő a legutóbbi szezonban 26 meccsen játszott az osztrák élvonalban, összesen pedig 41-szer lépett pályára az osztrák első osztályban.

„Kemény vagyok. Kemény, de betartom a szabályokat, nem az alattomos, inkább a férfias játékot szeretem. A példaképemnek honfitársamat, Thiago Silvát tartom, ő a világ egyik legjobb belső védője. A pályafutásom csúcsa pedig az volt, hogy tizenhét esztendősen profi játékos lehettem a Botafogónál, valamint, hogy játszhattam a brazil U17-es, valamint az U20-as válogatottban” – tette hozzá Gerson.

A védőként és védekező középpályásként egyaránt bevethető brazil a céljairól is beszélt a zöld-fehéreknél.

„A fokozatosság híve vagyok. Először az volt a célom, hogy ide kerüljek a Fradihoz, aztán, hogy szerződést kapjak, most pedig az, hogy pályára lépjek. Minden meccset meg akarok nyerni, és trófeához szeretném segíteni a klubot” – mondta Gerson.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik