Homályos jövőkép a liláknál, szétszéledhet az ezüstérmes csapat

Vágólapra másolva!
2009.06.03. 08:35
Egyelőre nem tudni, mi az újpesti tulajdonos terve, nem derült ki ugyanis, hogy a továbbiakban is finanszírozza-e a klubot, vagy inkább kiszáll a labdarúgásból. Időközben az Újpest ügyvezetője súlyos szankciókat helyezett kilátásba azokkal a szurkolókkal szemben, akik pénteken botrányt okoztak a Fehérvár elleni mérkőzést követően.
Korcsmár Zsoltot belga és holland klubok figyelik – a távozók között lehet
Fotó: Meggyesi Bálint (archív)
Korcsmár Zsoltot belga és holland klubok figyelik – a távozók között lehet
Korcsmár Zsoltot belga és holland klubok figyelik – a távozók között lehet
Fotó: Meggyesi Bálint (archív)
Korcsmár Zsoltot belga és holland klubok figyelik – a távozók között lehet

Kedd este hosszas tárgyalást folytatott egymással Sallói István, az Újpest FC sportigazgatója, valamint a tulajdonos Kovács Péter – a klub jövőjét érintő esetleges döntésekről egyelőre nem nyilatkoztak. Ha a lilákat 2005 óta irányító tulajdonos tényleg kiszáll, akkor vagy elkezdődik a befektető(k) utáni hajsza, vagy megkapja a szakosztályt a 0.04 százalékos résztulajdonos UTE – mely nem valószínű, hogy szerény költségvetésével sokat tudna segíteni.

Egy dolog azonban egyre valószínűbbnek látszik: széteshet az ezüstérmes együttes.

A nehéz helyzetben lévő Újpest futballistáit több klub is szívesen látná: Kabát Péter esetében a Bp. Honvéd, a Debrecen és a Ferencváros lehet a kérő.

„Hallottam én is, hogy ki mindenki vinne, de még nem tárgyaltam senkivel – mondta az elmúlt szezonban 16 gólig jutó támadó. – Örülnék neki, ha rendeződne a klub helyzete, mert elsősorban Újpesten szeretnék játszani, már nem töröm össze magam egy külföldi szerződésért. Persze, ha adódik olyan lehetőség, amire hiba lenne nemet mondani, azon erősen elgondolkodnék.”

A hírek szerint Pollák Zoltánt a Haladás, a közép-afrikai Foxi Kethewoamát a Zalaegerszeg szerződtetné.

Rajtuk kívül mindenképpen búcsúzna a Megyeri útról a bosnyák Mario Bozsics, valamint a belga Anderlecht, a holland AZ Alkmaar és Gronin­gen által figyelt Korcsmár Zsolt, s Tisza Tibor is légiós lehet. Mirszad Mijadinoszki is távozhat – az ő helyzete speciális, mert kölcsönkapta az Újpest a svájci Siontól.

Bori Gábor és Simek Péter csak ideiglenes szerződést kötött a lilákkal, hiszen előbbi az MTK, utóbbi pedig a Fehérvár kölcsönjátékosa.

Úgy tetszik, hogy a kapus Balajcza Szabolcs, a szerb Ivan Dudics, a brazil Jucemar, valamint Simon Attila, Lipták Zoltán, Kincses Péter, Remili Mohamed és Rajczi Péter az, aki Újpesten maradhat a szűken vett első csapatból.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik