Ez nagyon nem megy: hazai pályán kaptak ki a lilák a Győrtől

Vágólapra másolva!
2008.05.16. 21:37
Rosszul indult a hete az Újpestnek, hiszen Pakson vereséget szenvedtek a lilák, ezzel távolabb kerültek a tíz éve várt bajnoki címtől. A hétvége sem alakult jól a lilák számára. Hiába szerzett mesteri találattal vezetést Tisza Tibor, Bajzát Péter duplájának és Juhár Tamás öngóljának köszönhetően a Győr végül 3-1-re nyert a Megyeri úton.
Kovács Zoltán csak küzdött, az Újpest pedig kikapott
Fotó: Meggyesi Bálint
Kovács Zoltán csak küzdött, az Újpest pedig kikapott
Kovács Zoltán csak küzdött, az Újpest pedig kikapott
Fotó: Meggyesi Bálint
Kovács Zoltán csak küzdött, az Újpest pedig kikapott

Rangadóra és motivált együttesekre lehetett számítani, ami nagyjából be is igazolódott az első fél órában. Mindkét csapat igyekezett, kezdetben mégis az Újpest volt veszélyesebb. Tisza Tibor kétszer veszélyeztetett, majd Györök Tamás beadásáról nem sokkal maradt le Hajdú Norbert.

A Győr sem maradt adós helyzetekkel, a 19.percben Sadjo Haman hibája után kellett résen lennie Balajcza Szabolcsnak. Az újpestiek kapusa, Pákolicz Dávid beadása után szögletre mentett, majd Böőr Zoltán lövését követően hárított.

A 25. percben még ünnepelhettek a lilák, Tisza gyönyörűen sarokkal vette maga elé a labdát, majd mintegy 25 méterről csavart a győri kapu bal sarkába. Nem adta fel a Győr, 10 perccel a lilák vezető gólja után egyenlített is az ETO. Koltai átadását Bajzát maga elé vette és Balajcza mellett a jobb sarokba lőtte.

Jó iramú, színvonalas játékot hozott az első félidő, a kapuk gyakran forogtak veszélyben. Az újpestiek jól húzták meg a támadásokat a szélen, de a beadások rendre pontatlanok voltak. A másik oldalon pedig Bajzát révén állt folyamatos nyomás alatt újpesti kapu.

Az 52. percben Juhár öngólja után megzavarodtak a lilák. Kovács Zoltán előtt még adódott egyenlítési lehetőség, de gyenge középre tartó lövését magabiztosan védte a győri kapus.

Ezután a Győr vette át a mérkőzés irányítását, aminek a 65. percben meg is lett az eredménye. Bajzát senkitől sem zavartatva fejelt Balajcza hálójába.

A harmadik győri gól után megváltozott a játék képe, az ETO jól védekezett, a hazaiaknak pedig nem volt erejük veszélyes támadásokat vezetni.

Az utolsó 20 percben a pályán nem történt már említésre méltó esemény, a lelátón azonban forróvá vált a hangulat. Rohamrendőrök érkeztek a stadionba, a szurkolók pedig megindultak feléjük. Két perc múlva viszont távoztak az egyenruhás rendfenntartók.

A Győr győzelmével két pontra közelítette meg az Újpestet, amelytől most már elérhetetlen távolságba került a bajnoki cím. Az MTK ugyanis szombaton a Tatabányát fogadja, amennyiben nyernek a kék-fehérek, akkor az Újpest sokkal rosszabb gólkülönbsége miatt lemondhat az aranyéremről.

SOPRONI LIGA


Helyszín: Szusza_stadion
Nézőszám: 3000
Játékvezető: Arany T.
Asszisztensek: Takács G., Szalai Z.

A KEZDŐCSAPATOK
ÚJPEST FC GYŐRI ETO
1 Balajcza 1 Sztevanovics
2 Dudics 25 Nikolov
15 Juhár 32 Stark
24 Böjte 26 Supics
3 Sadjo 13 Pákolicz
18 Györök 5 Bank
5 Bozics 29 Koltai
4 Sándor Gy. 7 Jäkl
8 Hajdú N. 8 Józsi
28 Tisza 9 Böőr
10 Kovács Z. 19 Bajzát
Vezetőedző: Vezetőedző:
Szentes Lázár Egervári Sándor

Gólszerző(k): Tisza (25.), Bajzát (35.), Juhár (52.öngól), Bajzát (67.)
Csere: Sadjo h. Regedei (39.) Pákolicz h. Brnovics (a szünetben), Györök h. Foxi (62.), Hajdú h. Hibó (81.) Bajzát h. Kiss M. (90.)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik