A Honvéd az első félidő végén eldöntötte a mérkőzést

Vágólapra másolva!
2008.04.09. 19:58
Az első mérkőzést 4-0-ra megnyerő Honvéd az első játékrész végén lerendezte a Rákóczi elleni visszavágót, a hazaiak jobbak voltak a második 45 percben, végül összesítésben 6-1-es gólkülönbséggel jutott be a fináléba Supka Attila csapata. A történelem tehát megismétli magát, a tavalyi döntő után idén újra a DVSC és a Honvéd csaphat össze a Magyar Kupáért.
Genito találata volt a mérkőzés fénypontja
Fotó: Czerkl Gábor (NS archív)
Genito találata volt a mérkőzés fénypontja
Genito találata volt a mérkőzés fénypontja
Fotó: Czerkl Gábor (NS archív)
Genito találata volt a mérkőzés fénypontja
A továbbjutás kérdése már egy héttel ezelőtt az első elődöntőn eldőlt, amikor a Honvéd többek között a csereként pályára küldött Hercegfalvi Zoltán két góljával a második félidőben három gólt lőve 4-0-ra győzött. A volt válogatott támadó ezúttal a kezdőcsapatban kapott helyet, ám közel sem játszott olyan remek formában az első 45 percben.

A Rákóczi úgy kezdte a találkozót, hogy most aztán ország-világnak megmutatják, milyen is az a somogyi virtus, ám alig 15 perc alatt elfogyott a lendület és fokozatosan átvette az irányítást a fővárosi csapat.

Hiába végezhettek el több szögletet a hazaiak, a vendégek sokkal veszélyesebbek voltak, és bő fél óra elteltével Kovács kapus hibája után Szmiljanics közeli fejesével meg is szerezték a vezetést. Az első 45 perc végén Genito is betalált, a kispestiek mozambiki középpályása egy szép kényszerítő után megduplázta csapata előnyét.

A második játékrészben a Rákóczi némi meglepetésre fölénybe került, noha ekkor már hét gólt kellett volna lőnie Prukner László csapatának a döntőbe kerülésért. Végül azonban csak egyszer sikerült betalálni Tóth Iván kapujába, akkor csak a csereként beküldött kispesti, Pomper Tibor segítségével.

A kaposváriakat azonban mindenképpen dicséret illeti, amiért a továbbjutás szempontjából reménytelen helyzetükben sem adták fel a mérkőzést, és a második félidőben helyzetek sokaságát kidolgozva komoly erőbedobásra késztették a kissé kényelmesen focizó Honvédot.

A fővárosiak az első meccs után ez alkalommal csak arra figyeltek, hogy ne fenyegesse veszély a továbbjutásukat – márpedig ezt az igencsak minimális elvárást azért sikerrel teljesítették.

A Honvéd 6-1-es összesítéssel jutott a Magyar Kupa döntőjébe, így megismétlődik a Magyar Kupa döntőjének tavalyi kiírása – akkor a kispestiek büntetőkkel elhódították a kupát a DVSC ellenében.

MAGYAR KUPA


Helyszín: Kaposvár
Nézőszám: 1000
Játékvezető: Szilasi
Asszisztensek: Viszokai, Kiss Z.

A KEZDŐCSAPATOK
KAPOSVÁRI RÁKÓCZI BUDAPEST HONVÉD
29 Kovács Z. 1 Tóth I.
21 Graszl K. 4 Adewunmi
28 Zahorecz 66 Filó T.
26 Grúz 20 Szmiljanics
25 Maróti 23 Vincze Z.
10 Leandro da Silva 7 Ivancsics
24 Szakály D. 9 Dobos
5 Obrics 79 Genito
3 Pintér Á. 19 Diego
11 Bozsovics 21 Hercegfalvi
13 N. Nikolics 11 Zsolnai
Vezetőedző: Prukner László Vezetőedző: Supka Attila

Gólszerző(k): Pomper (83. - öngól), ill. Szmiljanics (35.), Genito (44.)
Csere: Nikolics helyett Kovácsevics (63.), Szakály helyett Reszli (80.), Graszl helyett Szeles (81.), ill. Zsolnai helyett Abass (34.), Dobos helyett Gebro (46.), Szmiljanics helyett Pomper (62.)
Sárga lap: Graszl K. (74.)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik