Jégkorong: Ott vagyunk a kapujában, hogy huzamosabb ideig az elitben maradjunk – Bálizs Bence

Vágólapra másolva!
2024.05.22. 19:00
Bálizs Bence szerint biztosan profi lesz a válogatottban a munkamorál (Fotó: Árvai Károly)
Bálizs Bence kapus szerint a magyar jégkorong-válogatott ott van a kapujában annak, hogy huzamosabb ideig az elitben maradjon.

A norvég Sparta Sarpsborg légiósa az M1 aktuális csatornának elmondta, hogy egyre több magyar hokis tud külföldön szerepelni, és motiváció lesz mindenki számára, hogy jövőre ismét a legjobbak között lehet játszani.

Bálizs – aki jövő csütörtökön lesz 34 éves – úgy fogalmazott, hogy a két és fél hete befejeződött bolzanói divízió I/A-tornán rögös utat járt be a válogatott, de megérdemelték, ami történt, azaz a feljutást.

„Jó karaktert mutattunk magunknak, a szurkolóknak és a vezetőknek is” – tette hozzá.

A kanadai Don MacAdam távozásával a múlt héten Majoross Gergely lett az új szövetségi kapitány, vele két klubban is dolgozott már Bálizs.

„A munkamorál biztosan profi lesz. Majoross az elmúlt években bizonyította, hogy külföldi topligában is megállja a helyét. Meglátjuk, milyen lesz, de bízom benne, hogy jó hangulatot tud teremteni, és jó hokit játszó és küzdős csapatot tudunk összerakni” – fogalmazott Bálizs, akit a norvég liga legjobb kapusának választottak a 2023/24-es idényben, és a következő két évre hosszabbítottak vele szerződést.

Ezzel kapcsolatban megjegyezte, sokkal jobban foglalkoztatja az, hogy ligát tudjon nyerni, mint az, hogy ő lesz-e a legjobb a posztján. Hiányérzete azért van, hogy már a rájátszás első körében búcsúztak.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik