A BL már a múlté: a Loki a Zalaegerszeg ellen vigasztalódhat

Vágólapra másolva!
2007.08.11. 09:03
A pénteki Diósgyőr-MTK mérkőzést követően szombaton hat találkozóval folytatódnak a magyar labdarúgó-bajnokság élvonalának küzdelmei. A negyedik forduló legnagyobb rangadóját Debrecenben játszák, ahol a BL-selejtezőkörében búcsúzó Loki a Zalaegerszeget fogadja. Érdekesnek ígérkezik még a listavezető, százszázalékos mérleggel rendelkező Honvéd paksi vendégjátéka is.
Dzsudzsák Balázsra (jobbra) nagy szerep hárulhat a mai mérkőzésen...
Dzsudzsák Balázsra (jobbra) nagy szerep hárulhat a mai mérkőzésen...
Dzsudzsák Balázsra (jobbra) nagy szerep hárulhat a mai mérkőzésen...
Dzsudzsák Balázsra (jobbra) nagy szerep hárulhat a mai mérkőzésen...

Folytatódik a bajnokság kis hazánkban. Az európai porondon megmérettetett, ám ott igen kevés sikerrel szereplő két csapat, a DVSC-TEVA és a Zalaegerszeg ma egymás ellen bizonyíthat.

Ha a BL-selejtező és az UEFA-Intertotó-kupa mérkőzéseit figyelmen kívül hagyjuk (bárcsak tehetnénk), azt lehet mondani: mindkét alakulatnak jól sikerült az idénykezdet. A bajnok Debrecen az első fordulóban a Diósgyőr otthonában szerzett értékes győzelmet (2-1), majd szintén nyert hazai pályán a Győr ellen (2-0). A harmadik körben viszont csak egy döntetlenre futotta Miroslav Beránekéknek a Siófok ellen (1-1).

A Zalaegerszeg szintén hét ponttal áll a tabellán a negyedik forduló előtt. A zalai alakulat két magabiztos győzelmen van túl: mind a Paks (3-1), mind Diósgyőr (4-1) elleni meccs sima ügy volt Waltneréknek, míg az Újpesten elért 1-1-es döntetlen is megsüvegelendő.

Az eddig lejátszott bajnoki mérkőzéseit figyelembe véve nem lehet különbséget tenni a két csapat játékerejét illetően, a hazai pálya előnye mégis a Debrecen felé dönti a mérleg nyelvét. Kérdés: a BL-selejtező kudarca mennyire nyomja rá bélyegét a a bajnokra. Sándor Tamás, a Loki középpályása mindenesetre reménykedik, hogy semennyire.

"Kár is volna tovább keseregni azon, hogy túl korán ért véget számunkra a nemzetközi kupaszereplés, azon már úgyse tudunk változtatni - hangzott a csapatkapitány véleménye a hétvégi rangadó előtt.

"Én speciel nem bánom, hogy mindjárt rangadót játszunk, a zalaiak legyőzéséből még erőt is meríthetünk"

...A ZTE-nél Waltner Róbert lehet a kulcsfigura
...A ZTE-nél Waltner Róbert lehet a kulcsfigura

A másik oldalon elsősorban Waltner Róbert teljesítményében bízhatnak a zalaegerszegi szimpatizánsok. A csatár az idei szezonban négy találatnál jár, és ezzel vezeti a góllövőlistát. Waltner mindössze az Újpest ellen nem talált a kapuba, a Paks és a Diósgyőr ellen azonban duplázott.

Amelyik csapat sikerrel abszolválja a szombat délután 3-kor kezdődő mérkőzést, ha órákra is, de átveszi a vezetést a tabellán Honvédtól. Attól a kispesti alakulattól, amely a Paks otthonában próbálja megőrizni makulátlan mérlegét.

Supka Attila csapata csúcsformában várja a találkozót. A Honvéd amellett, hogy még pontot sem veszetett a bajnokságban, drámai körülmények között búcsúztatta a Nistru Otaci gárdáját az UEFA-kupában. A csapatban mindenki hadra fogható, mindössze a térdszallaghúzódással bajlódó Tóth Mihály nem lehet ott a társakkal a Paks ellen.

A budapesti csapattal ellentétben Lengyel Ferencnek épp a sérüléshullám okozza a legtöbb gondot. A paksi vezetőedző épphogy ki tud állítani egy épkézláb keretet a délután 5-kor kezdődő összecsapásra: a mesternek pontosan tizennyolc egészséges játékosa van.

MAGYAR LABDARÚGÓ-BAJNOKSÁG (NB I.)

Helyszín: Debrecen
Nézőszám:
Játékvezető: Fábián M.
Asszisztensek: Varga Zs., Ortó Gy.
Tudósító:
A VÁRHATÓ KEZDŐCSAPATOK:
DVSC-TEVA ZALAEGERSZEG
12 Balogh J. 1 Babalj
22 Bernáth 2 Dudics
16 Komlósi 6 Polgár
17 Mészáros N. 22 Miljatovic
4 Leandro 3 Kádár T.
27 Demjén 15 Diawara
5 Vukmir 16 Máté
9 Sándor T. 10 Davidov
19 Dzsudzsák 20 Tóth N.
26 Sidibe 11 Pekic
10 Kouemaha 9 Waltner
Vezetőedző: Vezetőedző:
Miroslav Beránek Szlavko Petrovics
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik