Akár a nemzetközi középszerűségbe is süllyedhet a Bundesliga

Vágólapra másolva!
2007.06.19. 20:16
Olyan volt a Bundesliga 2006–2007-es idénye, amilyenre már régóta vágytak a német futball szerelmesei: finesszel, izgalommal és drámával teli. Habár a szakértők fanyalognak, megállapíthatjuk: a bajnokság az aggasztó jelenségek ellenére kárpótolni tudták a nézőket a korábbi bosszúságokért.

A téli szünetben íródott visszapillantásunkban még sopánkodtunk, amiért az évek óta növekvő nézőszám ellenére nehezen lehet a német pályákon zajló játékot közönségcsalogatónak nevezni. Csökkent az iram, egyre több játékos lépett pályára, akiknek képességbeli hiányosságaik vannak, és egyre kevesebb szikrázó párharcot láthattunk a stadionokban.

A bajnokság végeztével azonban be kell látni, hogy az utolsó pillanatig tartó izgalmak kárpótolták a nézőket a bosszúságokért. Habár a színvonal nem volt olyan, mint például az angol Premier League-ben, a német bajnokság erősségét és egyben vonzerejét a kiegyenlített erőviszonyok és a kiszámíthatatlanság jellemezte.

Így lehetett például bajnok a VfB Stuttgart.

Hogy mi történt még a Bundesliga első osztályának elmúlt szezonjában, elolvashatja a szerdai Nemzeti Sport visszapillantásából. Megtudhatja, hogy a Kicker című német szaklap főszerkesztő-helyettese, Klaus Smentek hogyan értékeli a szezont, és miként teljesítettek magyar légiósaink Németországban.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik