Másodszor örülhettek a három pont megszerzésének Nagy Tiborék

Vágólapra másolva!
2007.03.17. 17:30
Egygólos győzelmet aratott a magyar élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban a Tatabánya ellen a Vác csapata. A 21. forduló szombat délutáni mérkőzésén Rusvay Gergely és Palásthy Norbert góljaira Takács Marcell csak a hosszabbításban válaszolt, így a vendégcsapat megszerezte idénybeli második győzelmét.
Palásthy gólpasszt adott, majd gólt is szerzett
Palásthy gólpasszt adott, majd gólt is szerzett
Palásthy gólpasszt adott, majd gólt is szerzett
Palásthy gólpasszt adott, majd gólt is szerzett

MAGYAR LABDARÚGÓ-BAJNOKSÁG

A KEZDŐCSAPATOK:
TATABÁNYA VÁC
1 Postrk 29 Djokics
79 Megyesi 17 Lettrich
32 Bakracs 13 Kovács P.
6 Filó T. 27 Balogh
14 Rajnay 19 Makrai
16 Szilágyi 11 Rusvay
9 Necas 26 Fernando
33 Balogh Z. 31 Thomas
5 Hajdú 21 Lázár Zs.
10 Kouemaha 14 Szabó V.
87 Szőke 3 Palásthy
Vezetőedző: Megbízott edző:
Sisa Tibor Nagy Tibor
Gólszerző: Takács (90+2.) ill. Rusvay (34.), Palásthy (37.)
Csere: Szilágyi helyett Hullám (42.), Szőke helyett Takács (52.) ill. Lázár helyett Bozori (61.), Fernando helyett Gulyás (74.), Szabó helyett Vén (87.)
Sárga lap: Filó (85.)

Szavazás

Melyik csapat nyeri a magyar bajnokságot?

Írja be az itt látható számot!
Mindkét vezetőedző változtatott az előre megadott kezdőcsapatán. A hazaiaknál a kapuban Vukasin Polekszics helyén Marian Postrk kezdett, míg a vendégeknél Nagy Tibor megbízott edző Balogh Richárdnak szavazott bizalmat, ezt Gáspár Endre bánta.

A hazai csapat számított a mérkőzés esélyesének, ennek megfelelően agilisabban is kezdte a játékot.

A 13. percben váratlanul félbeszakadt a mérkőzés! A hirtelen feltámadt szél kidöntötte a pálya melletti dobókör vasszerkezetét, aminek egy darabja a pályára került. A rendezők azonban jól vizsgáztak, és öt perc alatt eltakarították a fémdarabokat, így folytatódhatott a találkozó.

A rövid pihenő után erősödött a Tatabánya fölénye, helyzeteket alakítottak ki Bakracsék, de a befejezésbe mindig hiba csúszott. A legnagyobb lehetőséget Kouemaha puskázta el a 23. percben, miután két lépésről csak a keresztlécre, és nem a kapuba fejelte a labdát.

A 34. percben váratlanul megszerezte a vezetést a Vác. Egy remek jobb oldali beadásra érkezett Rusvay Gergely, és 11 méterről a tehetetlen Postrk kapujába bólintott. (0-1)

S ha egy üzlet egyszer beindul! Három perccel később megduplázta előnyét a szinte biztos kiesőnek tekinthető vendégcsapat. Palásthy négy védő között küzdött meg a labdáért, majd a 16-os vonaláról okosan a bal alsó sarokba tekert. (0-2)

A gól teljesen megnyugtatta a váciakat. Az első játékrész hátralévő perceiben magabiztosan őrizték előnyüket, és kétgólos vezetéssel vonulhattak szünetre.

A második félidőben minden ott folytatódott, ahol az elsőben abbamaradt. A Tatabánya görcsösen próbált szépíteni, ám az okosan játszó vendégek lezárták a területet, és nem hagyták kibontakozni Kouemaháékat.

A mérkőzés utolsó húsz percére aztán teljesen elkészültek erejükkel a Dunakanyar játékosai, a félpályát is alig tudták átlépni, mégis hősiesen tartották előnyüket.

Az egyre nagyobb fölényben játszó Tatabánya a helyzetekig eljutott, de a kapu előtt már pontalanul játszott. Negyed órával a vége előtt Hajdú Norbert közeli, majd egy perccel később Kouemaha kapáslövését hárította bravúrral Dusan Djokics.

A hosszabbítás második percében Takács révén szépített a hazai csapat, de a csatár közeli fejese után már egyenlítésre nem maradt idő.

Szezonbeli második győzelme ellenére a Vác továbbra is kilátástalan helyzetben a tabella utolsó helyén áll, a Tatabány maradt 23 pontos.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik