Férfi kézi El: győzelemmel búcsúzott a sorozattól a Tatabánya

Vágólapra másolva!
2023.12.05. 20:48
null
Bartucz László kilenc védéssel járult hozzá a Tatabánya sikeréhez (Fotó: Bodnár Boglárka/MTI)
A Tatabánya házigazdaként 37–24-re legyőzte a lengyel Chrobry Glogów csapatát a férfi kézilabda Európa-liga csoportkörének utolsó fordulójában, kedden.

A hazaiak keretéből Josip Peric, Győri Mátyás és Ancsin Gábor hiányzott. A csapatot Tombor Csaba vezetőedző hétfői távozása után Sibalin Jakab irányította.

Az már az utolsó forduló előtt eldőlt, hogy a magyar és a lengyel csapat sem juthat tovább a csoportkörből, de ez csak a vendégek játékára nyomta rá a bélyegét. A Tatabánya egy hármas és egy négyes gólsorozattal 7–4-re ellépett a 12. percre, majd jó védekezéssel, több lerohanásgóllal tovább növelte előnyét (12–7). A Glogów rengeteget hibázott, a 23. percben 16–7-es állásnál már másodszor kért időt. A lengyelek csaknem 12 percig nem találtak be, ezt a magyar együttes maximálisan kihasználta és a szünetben már 20–8-as előnyben volt.

A második félidő is egy közepes színvonalú edzőmérkőzésre hasonlított, a Székely Márton helyére beállt Bartucz László is remekül védett. A Tatabányára a szombati, Csurgóval szembeni nyolcgólos vereséghez képest rá sem lehetett ismerni, és bár a második felvonásban már nem védekezett olyan hatékonyan, végül a vártnál is simábban, 37–24-re nyert.

Krakovszki Bence nyolc, Juga Enomoto öt góllal, Székely és Bartucz egyaránt kilenc védéssel járult hozzá a sikerhez. A túloldalon Jakub Orpik hétszer talált be, Rafal Stachera 11 védéssel zárt.

A Tatabánya három győzelemmel és három vereséggel csoportja harmadik helyén végzett. A nyolcaddöntőbe az első két helyezett jutott.

KÉZILABDA
FÉRFI EURÓPA-LIGA, CSOPORTKÖR
6. FORDULÓ
H-CSOPORT
Mol Tatabánya KC–KGHM Chrobry Glogów (lengyel) 37–24
(20–8)
Tatabánya, 2100 néző. V: Weijmans, Wolbertus (hollandok)
TATABÁNYA: SZÉKELY – Rodríguez P. 4, Maras 3, Juhász Á., Topic 3, Pergel 3, KRAKOVSZKI B. 8 (6). Csere: BARTUCZ (kapus), Obradovics 4, ENOMOTO 5, Eklemovic 4 (1), Vajda H. 2, Jadegari 1, Krancz. Edző: Sibalin Jakab
GLOGÓW:
Stachera – Kosznik, Jamiol, Tilte 4 (4), Skiba 2, Dadej 1, Grabowski 2. Csere: Ziemiak (kapus), ORPIK 7, Zieniewicz 3, Hajnos 2, Paterek 1, Wrona 1, Matuszak 1. Edző: Vitalij Nat
Az eredmény alakulása. 8. perc:
4–4. 15. p.: 9–5. 22. p.: 15–7. 28. p.: 18–7. 36. p.: 25–10. 43. p.: 29–14. 50. p.: 33–17. 57. p.: 36–22. Kiállítások: 4, ill. 2 perc. Hétméteresek: 8/7, ill. 4/4
MESTERMÉRLEG
Sibalin Jakab: – A továbbjutás szempontjából már nem volt tétje a meccsnek, de nekünk igen, mert fontosnak tartottuk, hogy ebben a nem túl rózsás helyzetben is jó teljesítményt nyújtsunk, ami szerintem sikerült is. Lendületesen játszottunk védekezésben és támadásban is, a célunk az volt, hogy stabil védekezésből csapatszinten tudjunk indulni, nem csak a széleken, és a gyors befejezéseket erőltetve nem kellett felállt fal ellen támadunk. Mindenki, aki egészséges, kapott játéklehetőséget.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik