Mindkét oldalon bizakodva várják a szombati megyei rangadót

Vágólapra másolva!
2007.03.09. 15:35
Megyei rangadót rendeznek a magyar labdarúgó-bajnokság 20. fordulójában, ahol a Sopron a Győrt fogadja. Mindkét csapat egy győzelemmel és egy vereséggel kezdte a tavaszt. Cikkünkben Horváth András és Bajzát Péter értékeli a mérkőzést.
Bajzát Péter az idei szezonban jó formában van
Bajzát Péter az idei szezonban jó formában van
Bajzát Péter az idei szezonban jó formában van
Bajzát Péter az idei szezonban jó formában van

Sopronban megyei rangadóra kerül sor szombat délután: Csertői Aurél csapata a Győr együttesét fogadja. A két együttes hasonlóan kezdte a 2007-es évet: a Sopron előbb otthon kikapott 3-0-ra az MTK-tól, majd meglepetésre 2-0-ra verte idegenben a Diósgyőrt.

Az első meccsen a Győr is gyenge játékkal kapott ki 2-0-ra a REAC-tól, de a következő fordulóban magukra találtak, és annak ellenére legyőzték 2-1-re a ZTE-t, hogy a mérkőzést kilenc emberrel fejezték be.

Horváth András meghívót kapott Várhidi Pétertől
Horváth András meghívót kapott Várhidi Pétertől
Horváth András már hosszabb ideje a Sopron kulcsembere, és benne van Várhidi Péter bő válogatott keretében is.
„A soproni szurkolóknak mindig kiemelten fontos ez a mérkőzés, így biztos paprikásabb lesz a hangulat a találkozó előtt.” – mondta a középpályás. – „Az biztos, hogy mi is nagyon motiváltak leszünk.”

Horváth hozzátette, hogy bár rengeteg változás történt a csapatban, most már rend van a fejekben.
„Sajnos, az MTK ellen ez nem látszott az eredményen. Én legalább döntetlenre számítottam. A második meccsen sikerült a győzelem, szerintem nagyon kevés csapat lesz, amely a Diósgyőr otthonában egyáltalán pontot szerez.”

A középpályás elmondta, hogy nagyon örül a válogatott meghívónak, és ha a következő két bajnokin is jól teljesít, akkor a keretszűkítés után is ott ragadhat a csapatban.

A Győr együttese várakozáson alul szerepel a bajnokságban, Bajzát Péterre azonban nem lehet panasz: a támadó 12 góljával vezeti a góllövőlistát.
„Ezt a párosítást csak a Ferencváros-Újpest, vagy a Debrecen-Nyíregyháza mérkőzésekhez tudom hasonlítani. A győri közönség is nagyon várja a meccset, remélem, hogy a ZTE elleni győzelmünk után többen elkísérnek bennünket Sopronba.”

„Az első meccsen még nagyon megilletődötten játszott a csapat – mondta a támadó – , de a ZTE elleni gyirmóti meccsen már nem volt gond. Én egyébként nagyon jól éreztem magam a gyirmóti pályán, ahol teltház volt. Igaz, nem nagy stadion, de jobb egy kisebb létesítményben pályára lépni, amely tele van, mint egy nagyban, amely kong az ürességtől.”

Bajzát a saját gólerős játékát azzal magyarázza, hogy szabadabban játszhat, kötöttségek nélkül. Az új csatártárssal, Brnoviccsal is jól megértik egymást.
„A problémát a rengeteg hiányzó jelenti. A ZTE ellen is kiesett három ember Kovács Zoltán, Tokody és Jäkl személyében, és még nem beszéltem a huzamosabb ideje sérült játékosokról.”

FC SOPRON- GYŐRI ETO FC
Élőben az NSO-n: www.nemzetisport.hu
Helyszín: Sopron Időpont: 16.00 Jegyár: 600–1500 Ft Vezeti: Arany T. (Tompos Z., Takács G.)
SOPRON
12 Takács T. - 21 Rus, 3 Radu, 33 Sifter, 24 Dragomir - 7 Horváth A., 5 Ibric, 31 Dancs - 20 Magasföldi, 8 Feczesin 9 Cigan.
Edző: Csertői Aurél
Kispad: 38 Amamoo (cserekapus), 13 Lázár, 14 Munteanu, 27 Demjén, 30
Ankamah, 6 Sira, 23 Birtalan
Sérült: Csontos (térdműtét után), Korudzsiev (beteg)
Eltiltva:
GYŐR
11 Sztevanovics - 28 Kiss Zs., 32 Stark, 20 Nyári, 6 Varga R. - 25 Szabó Zs., 5 Bank, 9 Müller, 21 Dudás Á. - 19 Bajzát, 8 Brnovics.
Vezetőedző: Klement István
Kispad: 24 Somogyi (cserekapus), 13 Pákolicz, 15 Rozsi, 26 Gál A., 27 Czanik, 29 Domanyik, 30 Lappints
Sérült: Lajtos (bokaszalag-sérülés), Zsók (térdszalag-húzódás), Vincze O. (térdszalag műtét után lábadozik), Mátyus (térszalag-sérülés után,
könnyített edzés), Böőr (ágyékműtét után könnyített edzés)
Eltiltva: Kovács Z., Tokody (mindkettő piros lap), Jäkl (három sárga lap)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik